Kirjastopalvelut

Vaasan kaupunginkirjastolla ja Vähänkyrön kirjastolla on kuntaliitoksesta huolimatta vielä toistaiseksi eri kirjastojärjestelmät. Tämän vuoksi käytössä on kaksi eri kirjastokorttia sekä verkkokirjastoa.

CSL logo

Vaasan verkkokirjastoon pääset täältä: http://kirjasto.vaasa.fi 
(hae, uusi ja varaa aineistoa)

Verkkokirjastosta löydät myös Vaasan kirjastojen aukioloajat, yhteystiedot, uutiset sekä tiedot palveluista.

Lakia-logoVähänkyrön verkkokirjastoon pääset täältä: http://lakia.verkkokirjasto.fi
(hae, uusi ja varaa aineistoa)

Yleistä kirjastopalveluista kuntaliitoksen jälkeen

Sekä Vähässäkyrössä että Vaasassa kirjastopalveluiden toimipisteet, aukioloajat ja muut palvelut pysyvät kuntaliitoksen jälkeen ennallaan.

Verkkokirjasto

Käytössä on kaksi eri verkkokirjastoa, joissa tehdään aineistohaut ja varaukset sekä uusitaan lainat. Molempiin verkkokirjastoihin pääset osoitteesta www.vaasa.fi/kirjasto.

Jos haluat etsiä Vaasan kirjastoissa olevaa aineistoa tai uusia esimerkiksi Vaasan pääkirjastosta lainaamasi kirjat, täytyy sinun tehdä se Vaasan verkkokirjastossa. Jos haluat etsiä Vähänkyrön kirjastoissa olevaa aineistoa tai uusia esimerkiksi Vähänkyrön pääkirjastosta lainaamasi kirjat, täytyy sinun tehdä se Vähänkyrön verkkokirjastossa.

Lainaaminen

Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteissä (pääkirjasto, viisi lähikirjastoa sekä kirjastoauto) lainataan Vaasan kaupunginkirjaston kirjastokortilla. Vähänkyrön kirjaston toimipisteissä (pääkirjasto, Merikaarto ja Tervajoki) lainataan Vähänkyrön kirjaston kortilla. Jos Vähänkyrön kirjaston asiakas haluaa lainata aineistoa Vaasan kirjastoista, voi asiakas hankkia Vaasan kirjastokortin ja lainata sillä normaalisti Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteissä.

Uusiminen

Kirjastoaineiston uusinnat ja varaukset hoidetaan aina siinä kirjastossa, josta aineisto on lainattu.

Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteistä lainattu aineisto voidaan uusia vain Vaasan kaupunginkirjaston toimipisteiden kautta tai Vaasan verkkokirjastossa. Vähänkyrön kirjaston toimipisteistä lainattu aineisto voidaan uusia vain Vähänkyrön kirjaston toimipisteiden kautta tai Vähänkyrön verkkokirjastossa.

Siirtymävaiheessa lainat täytyy siis uusia ja eräpäivät tarkistaa kahdesta eri järjestelmästä.

Palautus

Kirjastoaineistoa voi palauttaa mihin tahansa toimipisteeseen. Esimerkiksi Merikaarron kirjastosta lainatun kirjan voi palauttaa Vaasan pääkirjastoon ja toisinpäin.

Säännöt ja maksut

Vaasan ja Vähänkyrön kirjastojen käyttösäännöt ja maksut yhtenäistetään.

 

Päivitetty 2.8.2013 Saari Susanna

Vaasan kaupunki

Puhelinvaihde: 06-325 1111, Käyntiosoite: Vaasanpuistikko 10, VAASA

Postiosoitteet:

Kaupungin yleinen osoite:
PL 3, 65101 Vaasa

Teknisen toimen osoite:
PL 2, 65101 Vaasa

Sosiaali- ja terveysviraston osoite: PL 241, 65101 Vaasa

Yhteystiedot