Ohita valikko
Ryhmäliikuntatunti

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Aamujoogaa, kahvakuulaa ja nyrkkeilyä syksyn ryhmäliikuntatunneilla  

Julkaistu: 31.8.2021

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden syksyn liikuntaryhmät käynnistyvät maanantaina 6.9.

Ryhmäkuvaukset ja ajat

Terveysliikuntaryhmiä on tarjolla maanantaista torstaihin kaiken kuntoisille miehille ja naisille. Mukaan voivat tulla niin liikuntaharrastustaan aloittelevat kuin aktiiviset liikkujat.

Ohjelmaan kuuluu muun muassa lihaskuntotreeniä kahvakuulalla tai kuntopiirissä, zumbaa, perusjumppaa, venyttelyä, kuntonyrkkeilyä ja sählyä.

– Uutuutena meillä on Dancemix-tunti, jossa eri tansseja sekoitetaan keskenään mukaansa tempaavan musiikin säestämänä, kertoo liikuntasuunnittelija Siv Aro.

Tunneille mukaan vain täysin terveenä

Liikuntaryhmiin voi osallistua ostamalla liikuntakortin Vaasan uimahallin kassalta, pääkirjastossa sijaitsevasta kansalaisinfosta tai Vähänkyrön yhteispalvelupisteestä. Kortti maksaa 54 euroa ja se on voimassa syyskauden. Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat voivat hankkia kortin 40 euron hintaan.

Kaikilla liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatunneilla (terveysliikunta, senioriliikunta ja erityisryhmille suunnattu soveltava liikunta) koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne huomioidaan noudattamalla turvavälejä ja suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. Kaikilla tunneilla on tarjolla käsidesiä ja liikkumaan tullaan vain täysin terveenä. Jumppaan ei saa tulla, mikäli kokee flunssan oireita.

– Suosittelemme osallistujia ottamaan omat jumppamatot ja välineet mukaan. Jos osallistujat käyttävät meidän välineitämme, tarjolla on desinfiointiaineita, joilla jokainen puhdistaa lainavälineensä tunnin jälkeen, ohjeistaa liikuntasuunnittelija Tatjana Asplund.

Pukuhuoneisiin pienissä ryhmissä

Asplund ja Aro kertovat, että ohjaajat vastaavat turvavälien säilymisestä.

– Seuraamme kuitenkin tilannetta ja teemme muutoksia, jos tarvetta tulee tarvetta osallistujamäärien selkeälle rajoittamiselle. Kannattaa seurata kaupungin verkkosivuja sekä liikuntapalveluiden somekanavia Facebookissa ja Instagramissa, kertoo Asplund.

Liikuntaryhmien ohjaajat eivät käytä hengityssuojaimia tai visiirejä, sillä liikkuessa hapensaanti vaikeutuu, jos kasvoilla on suojus. Osallistujat voivat käyttää omia maskeja esim. pukuhuoneissa.

– Kannattaa tulla aina ajoissa paikalle. Ohjaajat pitävät huolen, että pukuhuoneisiin mennään pienemmissä ryhmissä, ei siis kaikki kerrallaan, Asplund korostaa.