Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Ryhmäliikuntatunti

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Aamujoogaa, kahvakuulaa ja nyrkkeilyä tarjolla syksyn ryhmäliikuntatunneilla

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden syksyn liikuntaryhmät käynnistyvät maanantaina 31.8. Liikuntaryhmiin voi tutustua maksutta viikolla 36, 31.8.–4.9.

Vaasan kaupungin liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatunneilla noudatetaan viranomaisten suosituksia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Tällä hetkellä liikuntaryhmien osallistujamääriä ei ole rajoitettu, mutta tilannetta seurataan.

Terveysliikuntaryhmiä on tarjolla maanantaista torstaihin kaiken kuntoisille miehille ja naisille. Mukaan voivat tulla niin liikuntaharrastustaan aloittelevat kuin aktiiviset liikkujat.

Ohjelmaan kuuluu mm. lihaskuntotreeniä kahvakuulalla tai kuntopiirissä, zumbaa, perusjumppaa, venyttelyä, kuntonyrkkeilyä ja sählyä.

Ryhmäkuvaukset ja ajat

– Uutuustunteina meillä on tarjolla aamu- ja easyjoogaa, vinkkaa Theresa Ditzler Vaasan kaupungin liikuntapalveluista.

Tunneille mukaan vain täysin terveenä

Liikuntaryhmiin voi osallistua ostamalla liikuntakortin Vaasan uimahallin kassalta, pääkirjastossa sijaitsevasta kansalaisinfosta tai Vähänkyrön yhteispalvelupisteestä. Kortti maksaa 27 euroa ja se on voimassa syyskauden. Eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat voivat hankkia kortin 20 euron hintaan.

Kaikilla liikuntapalveluiden ryhmäliikuntatunneilla (terveysliikunta ja erityisryhmille suunnattu soveltava liikunta) koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne huomioidaan noudattamalla turvavälejä. Kaikilla tunneilla on tarjolla käsidesiä, ja liikkumaan tullaan vain täysin terveenä. Jumppaan ei saa tulla, mikäli kokee flunssan oireita.

– Suosittelemme osallistujia ottamaan omat jumppamatot ja välineet mukaan. Jos osallistujat käyttävät meidän välineitämme, tarjolla on desinfiointiaineita, joilla jokainen puhdistaa lainavälineensä tunnin jälkeen, kertovat liikuntasuunnittelijat Tatjana Asplund ja Theresa Ditzler.

Pukuhuoneisiin pienissä ryhmissä

Ryhmien osallistujamääriä ei ole rajattu muuten kuin Silverian erityisryhmien vesijumppien osalta.

– Ohjaajat vastaavat siitä, ettei liikuntatilassa ole liikaa väkeä ja turvavälit säilyvät. Seuraamme kuitenkin tilannetta, ja teemme muutoksia, jos näyttää tulevan tarvetta osallistujamäärien selkeälle rajoittamiselle. Kannattaa seurata kaupungin verkkosivuja sekä liikuntapalveluiden somekanavia Facebookissa ja Instagramissa, kertoo Asplund.

Liikuntaryhmien ohjaajat eivät käytä hengityssuojaimia tai visiirejä, sillä liikkuessa hapensaanti vaikeutuu, jos kasvoilla on suojus. Osallistujat voivat käyttää omia maskeja esim. pukuhuoneissa.

– Kannattaa tulla aina ajoissa paikalle. Ohjaajat pitävät huolen, että pukuhuoneisiin mennään pienemmissä ryhmissä, ei siis kaikki kerrallaan, Asplund korostaa.

Julkaistu: 28.08.2020