Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

ABB lahjoitti Vaasan perusopetukselle tietokoneita

Artikkelin kategoriat: Uutiset

ABB lahjoitti Vaasan koululaisille 255 tietokonetta

Suomen ABB on lahjoittanut Vaasan kaupungin perusopetukselle 255 yrityskäytöstä poistunutta tietokonetta. Kannettavat tietokoneet tulevat käyttöön etäopetukseen sellaisille oppilaille, joilla ei vielä ole konetta kotona käytössään.

Vaasan kaupungin perusopetuksen oppilaista suurin osa eli noin 97 prosenttia on nyt poikkeustilanteen vuoksi etäopetuksessa kotona. Vaasan peruskouluissa on yhteensä 5 750 oppilasta.

– Otamme ilolla vastaan tämän lahjoituksen. Meillä on tällä hetkellä noin 300 oppilasta kotona ilman tietokonetta, joten tämän lahjoituksen avulla pystymme paremmin tukemaan tasapuolisesti kaikkia oppilaita päivittäisessä koulutyössä, kertoo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Idea lahjoitukseen syntyi ABB:n IT-osastolla, sillä koronaepidemian myötä monilla on kotona etäopiskelevia koululaisia. Koneita lahjoitetaan Vaasan lisäksi Helsingin opetustoimelle.

– Selvisi, että koneista on pulaa ja niistä olisi apua ja iloa monelle lapselle ja nuorelle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Vaasa ja Helsinki ovat meille tärkeitä toimipaikkoja, ja haluamme olla mahdollistamassa sujuvaa etäkoulutyötä kaikille koululaisille näissä kaupungeissa, kertoo yhteiskuntasuhdejohtaja Hannu Väänänen Suomen ABB:ltä.

Julkaistu: 29.04.2020