Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Aikuisten harrastustoiminta tauolle: vaikutuksia liikuntavuoroihin sekä kansalaisopisto Alman kursseihin

Julkaistu: 29.1.2021

Päivitetty: 1.2.2021

Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään Vaasan kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa 30.1. alkaen. Myös kansalaisopisto Alman ryhmäopetus jää tauolle tai järjestetään etänä. Päätös perustuu Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän 29.1. julkaisemaan vahvaan suositukseen.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän vahva suositus on, että kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta keskeytetään välittömästi 29.1. alkaen. Suositus on voimassa 28.2.2021 saakka, ja ryhmä arvioi tilannetta uudelleen ennen ajanjakson päättymistä. Lue Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote aiheesta

Päätös tarkoittaa sitä, että kaikki yli 20-vuotiaiden liikunta- ja urheiluharjoitukset perutaan ilta- ja viikonloppukäytön osalta Vaasan kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa ajalta 30.1.-28.2. Näitä tiloja ovat ovat urheilukeskus, urheiluhalli, Silverian liikuntatilat, Teeriniemen väestönsuoja, koulujen liikuntasalit sekä uimahalli.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan osalta toiminta voi jatkua kaupungin liikuntatiloissa koronakoordinaatioryhmän aiempien rajoitusten mukaisesti.

Lasten ja nuorten harjoituksissa noudatetaan enintään 10 hengen osallistujamäärää. Myös turvaväleistä ja maskien käytöstä pukuhuoneissa on edelleen pidettävä huolta lasten ja nuorten harjoituksissa.

Kansalaisopiston kurssit tauolle tai etäopetukseen

Vaasan kansalaisopisto Alman ryhmäopetus on tauolla tai toteutetaan etäopetuksena 1.–28.2.

Rajoitus on voimassa Pohjanmaan alueella, eli Laihialla ja Vaasassa. Kansalaisopisto Almalla on toimintaa myös Isossakyrössä, jota rajoitus ei koske toistaiseksi. Rajoitus ei koske myöskään taiteen perusopetusta tarjoavaa Taikonia. Vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille sekä turvavälit ovat edelleen voimassa.

Kaikki kaupunginkirjaston lähitapahtumat perutaan helmikuussa

Kaikki kirjaston lähitapahtumat perutaan helmikuussa. Tällaisia tapahtumia ovat mm. satutunnit, lukupiirit tai kirjailijavierailut. Osa tapahtumista peruuntuu kokonaan, osa siirtyy verkkoon ja osa järjestetään uudelleen myöhemmin keväällä. Seuraa kirjaston tiedotusta: https://kirjasto.vaasa.fi/.