Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Aikuisten ryhmäliikuntaharrastaminen tauolle 10.1.-23.1.

Julkaistu: 7.1.2022

Päivitetty: 11.1.2022

Aikuisten ryhmäliikuntaharrastustoiminta laitetaan tauolle Vaasan kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa 10.1.-23.1. väliseksi ajaksi. Asian linjasi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä perjantaina 7.1. pitämässään kokouksessa.

Aikuisilla tarkoitetaan vuonna 2003 ja sitä aiemmin syntyneitä. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että kaikki yli 18-vuotiaiden liikunta- ja urheiluharjoitukset perutaan Vaasan kaupungin hallinnoimissa sisä- ja ulkoliikuntatiloissa 10.1.-23.1.2022.  Näitä tiloja ovat urheilukeskus, urheiluhalli, Silverian liikuntatilat, Teeriniemen väestönsuoja, koulujen liikuntasalit sekä uimahalli.

– Liikuntapalveluiden aikuisten ryhmäliikuntatoiminta ja uimahallin vesijumpat jäävät tauolle. Kaikki aikuisten harrasteliikuntaryhmien tauon aikaiset varaukset kaupungin hallinnoimiin liikuntatiloihin tullaan perumaan ja perumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus asiakkaille, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Alle 18-vuotiaiden liikuntaharrastaminen ja seuratoiminta jatkuu ilman rajoituksia. Seuratoiminnassa on tärkeää noudattaa harjoitusaikatauluja ja pitää huolta turvaväleistä ja maskien käytöstä pukuhuoneissa.

– On tärkeää, että tiloihin tullaan ja sieltä poistutaan sovitusti. Seuran vastuuhenkilö huolehtii siitä, etteivät ryhmät pääse sekoittumaan, eikä pukuhuoneissa ole eri ryhmiin kuuluvia henkilöitä, Lehtonen toteaa.

Myös perheluistelu ja Hoppis-perheliikunta jäävät tauolle.