Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
piktogrammi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Avaa sydämesi ja kotisi lapselle - valmentaudu perhehoitajaksi

Tarvitsemme arjen sankareita, jotka haluavat auttaa tarjoamalla kodin lapselle, joka ei voi enää asua omien vanhempiensa luona. Hae perhehoitajaksi valmentavalle kurssille, joka järjestetään Vaasassa ja Pietarsaaressa.

Perhehoitaja antaa kotinsa kasvuympäristöksi lapselle tai nuorelle lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi, jopa lapsen aikuisuuteen saakka. Perhehoitaja pitää huolta lapsesta osana omaa perhettään.

– Tarvitsemme perhehoitoon monenlaisia perheitä muuttuviin tilanteisiin. Voit olla avio- tai avoliitossa, yksin asuva tai uusperhe. Sinulla voi olla omia lapsia tai voit olla lapseton. Voit asua kaupungissa tai maalla. Tärkeintä on, että sinulla on vakaa elämäntilanne, tavallinen arkielämä ja halu toimia perhehoitajana, kertoo perhehoidon johtaja Jouni Riitijoki.

Valmentava kurssi antaa tarkemmat lähtökohdat perhehoitajille

Valmentava kurssi perhehoitajiksi haluaville on nimeltään PRIDE. Kurssiin sisältyy teemallisia ryhmätapaamisia, kotikäyntejä ja erilaisia tehtäviä.

– Valmennuksen aikana arvioimme yhdessä halukkuuttasi ja valmiuksiasi ryhtyä perhehoitajaksi, kuvailee Riitijoki.

Haluaisitko toimia perhehoitajana?

Ensin käynnistyy Vaasan kaupungin Facebookissa kampanja ruotsinkieliselle kurssille ja elokuussa kampanja suomenkieliselle kurssille.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Täytä hakemus perhehoidon nettisivuilla. Huomioithan, että täytetty hakemus ei vielä sido sinua mihinkään.

– Vaikka valmentavat kurssit järjestetään tiettyinä aikoina, otamme mielellämme hakemuksia vastaan koko ajan. Kun saamme hakemuksen, sovimme haastatteluajan. Meille voi aina myös soittaa ja kysyä lisää, innostaa Riitijoki.

Julkaistu: 09.07.2020