Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

lapsi leikkii palikoilla

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Avoimien päiväkotien jatkosta päätetään kevään aikana

Julkaistu: 12.3.2021

Päivitetty: 15.3.2021

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli kokouksessaan 10.3. Vaasan kaupungin avoimien päiväkotien tilannetta. Kaupunginhallitukselta anotaan nyt lisämäärärahaa nykyisten kolmen yksikön ylläpitämiseen, jotta yhtään ei jouduttaisi lakkauttamaan.

Vaasassa on tällä hetkellä kolme avointa päiväkotia: Gerbyn ja Huutoniemen avoimet päiväkodit sekä Vaahteramäen avoin päiväkoti keskustassa.

– Lautakunta päätti anoa kaupunginhallitukselta lisämäärärahaa, jotta voisimme pitää toiminnassa kaikki kolme avointa päiväkotia, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Gerbyn ja Huutoniemen toiminta tauolla henkilöstöpulan vuoksi

Vaasan kaupunginvaltuusto myönsi viime vuoden budjettikokouksessaan varhaiskasvatukselle rahaa vuodelle 2021 vain kahden avoimen päiväkodin toiminnan ylläpitämiseen eli 151 121 euroa.

Valtuusto kuitenkin toivoi, että nykyisten kolmen avoimen päiväkodin toimintaa jatkettaisiin supistetusti.

– Toiminnan supistaminen on ollut hankalaa varhaiskasvatuksen henkilöstötilanteen ja rekrytointiongelmien vuoksi. Pätevästä varhaiskasvatuksen henkilökunnasta on pulaa valtakunnallisesti ja näin myös Vaasassa, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Gerbyn ja Huutoniemen avoimien päiväkotien toiminta on ollut henkilöstöpulan vuoksi tauolla 1.2. alkaen. Rekrytointi on ollut käynnissä tammikuun lopusta saakka.

– Toivomme, että pääsemme jatkamaan toimintaa uuden henkilöstön voimin elokuussa, jolloin toivottavasti koronarajoitukset eivät enää rajoita perheiden kokoontumisia avoimen päiväkotien toimintaan, Savola-Vaaraniemi kertoo.