Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Lapset leikkii

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Avoimiin päiväkoteihin kaivataan lisää kävijöitä

Vaasan kaupungin ylläpitämiin avoimiin päiväkoteihin kaivataan lisää kävijöitä. Ristinummen avoin päiväkoti oli jo lakkautusuhan alla vähäisen kävijämäärän vuoksi, mutta toiminta jatkuu kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksellä toistaiseksi, jotta lisää kävijöitä voidaan innostaa mukaan toimintaan.

Avoin päiväkotitoiminta on tarkoitettu kaikille vaasalaisille alle kouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja huoltajilleen. Toiminta on maksutonta ja siihen voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

– Avoin varhaiskasvatus tarjoaa perheille mahdollisuuden tavata toisia samassa tilanteessa olevia perheitä, jolloin sekä lapset että aikuiset saavat seuraa ja puuhaa, kuvailee varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Vaasassa on neljä avointa päiväkotia: Gerbyssä, Huutoniemellä, Ristinummella sekä keskustassa (Vaahteramäen avoin päiväkoti).

Leikkiä, laulua ja seuraa

Kasvatus-ja opetuslautakunnalle esitettiin elokuussa, että Ristinummen avoin päiväkoti olisi suljettu, koska käyttäjiä on viime syksystä lähtien ollut vain vähän. Jos käyttäjämäärät eivät kasva, avoimen päiväkodin jatkoa mietitään vielä myöhemmin uudelleen

Avoimissa päiväkodeissa muun muassa leikitään, lauletaan, askarrellaan, jumpataan, maalataan, leivotaan ja tehdään retkiä.

Ristinummen avoimen päiväkodin erikoisuutena on liikunnallinen seikkailurata. Tilat ovat avarat ja valoisat, joten liikunta ja esimerkiksi koronatilanteen vaatiman turvavälin pitäminen onnistuu hyvin.

Kerho hyvä vaihtoehto

Avoimen toiminnan lisäksi avoimissa päiväkodeissa on kerhoja 3-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät ole päiväkodissa tai perhepäivähoitajalla. Ristinummen ja Huutoniemen avoimissa päiväkodeissa kerhoon ovat tervetulleita jo 2,5-vuotiaat.

– Ristinummen kerhoon toivotaan lisää osallistujia, ja myös muiden avointen päiväkotien kerhoissa on tilaa. Maksuton kerho on hyvä vaihtoehto kotona hoidettavalle lapselle, joka kaipaa säännöllistä ryhmätoimintaa, Savola-Vaaraniemi kertoo.

Kerhoon voi ilmoittautua myös kesken toimintakauden.

Avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka perustuu Vaasan varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Julkaistu: 23.09.2020