Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
EnergyVaasa Danfoss työntekijöitä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

EnergyVaasa kasvaa kohisten!

12 000 työntekijää, 160 yritystä, yhteenlaskettu liikevaihto vuosittain 5 miljardia euroa: tätä kaikkea on Energy Vaasa, Pohjoismaiden merkittävin energia-alan yritysten keskittymä.

Maailmanlaajuinen suuri kysyntä energiatehokkaille tuotteille ja cleantechille näkyy myös Vaasan seudulla ja sen yrityksissä. EnergyVaasa-energiaklusterin uudet avainluvut on kerätty kesällä 2019 yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

EnergyVaasan avainluvut 2019:

  • EnergyVaasaan kuuluu 160 yritystä
  • Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on vuosittain 5 miljardia euroa
  • Viennin osuus liikevaihdosta on yli 80 prosenttia
  • Yrityksissä on yhteensä 12 000 työntekijää
  • Tutkimukseen ja kehitykseen käytetään vuosittain 200 miljoonaa euroa
  • EnergyVaasan alueelle on suunnitteilla vuoden 2025 loppuun mennessä uusia investointeja energiateknologiainfrastruktuuriin noin 1,2 miljardin euron arvosta

– Joka kohdassa kasvua on tullut. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto, yritysten määrä sekä niiden työtekijämäärät ovat kaikki kasvaneet noin kymmenen prosenttia muutaman vuoden takaisiin lukuihin verrattuna, kertoo EnergyVaasan Communication & Brand Manager Kristoffer Jansson.

EnergyVaasan yrityksillä on yhteisenä tekijänä se, että vähintään yli puolet liikevaihdosta liittyy energiateknologiaan. Monet yrityksistä ovat jo syntyessään kansainvälisiä ja lähtevät heti kansainvälisille markkinoille.

– Energiaklusterin valmistamat teknologiatuotteet ovat siitä erikoisia, että ne koskettavat jokaista ihmistä, mutta eivät kuitenkaan välttämättä näy heidän arjessaan. Pienimmät tuotteet ovat usein vain selkärepun kokoisia. Ja näitä tuotteita löytyy peräti maailman jokaisen maan sähköverkosta, Jansson kertoo.

Julkaistu: 12.09.2019