Ohita valikko
Lapsi keinuu

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hae varhaiskasvatuspaikkaa syksylle jo nyt

Julkaistu: 6.3.2023

Jos lapsella ei vielä ole varhaiskasvatuspaikkaa, mutta tarve syksylle 2023 on perheessä jo tiedossa, kannattaa paikkaa hakea jo maaliskuun loppuun mennessä.

Tällöin varhaiskasvatuksessa on paremmat edellytykset suunnitella toimintaa ja jakaa paikat mahdollisimman hyvin perheiden toiveiden mukaisesti.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi Vaasassa hakea ympäri vuoden perheen tarpeiden mukaisesti. Toivomus kuitenkin on, että syksyn osalta uusien paikkojen hakemukset jätettäisiin jo 31.3. mennessä, jos syksyn osalta tarve on jo perheellä tiedossa. Hae lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa

– Kun saamme mahdollisimman paljon hakemuksia ajoissa syksyn osalta, pystymme paremmin suunnitteleman toimintaamme ja muokkaamaan esimerkiksi ryhmien rakennetta tarvittaessa, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Elo-syyskuussa aloittavien paikoista päätökset touko-kesäkuussa

Elo- ja syyskuussa aloittavien lasten osalta päätökset varhaiskasvatuspaikoista tehdään jo touko-kesäkuun vaihteessa. Muina aikoina hakemukset käsitellään kuukautta ennen hoidon tarpeen alkua. Alkusyksyn osalta perheille siis lähetetään päätös paikasta jo vähän aiemmin kuin normaalisti.

Karvonen vinkkaa, että hakemukseen kannattaa aina laittaa useampi paikkatoive.

– Hakemukseen saa laittaa kolme toivomusta, ja ne kannattaa ehdottomasti täyttää. Tietyillä alueilla, kuten keskustassa on hankalampi saada paikkaa, joten aina kannattaa laittaa vaihtoehtoja.

Vaikka varhaiskasvatuspaikoista on tietyillä alueilla kuten esimerkiksi keskustassa pulaa, saadaan jokaiselle lapselle aina osoitettua varhaiskasvatuspaikka.

– Pyrimme tietysti siihen, että mahdollisimman monelle perheelle voitaisiin taata varhaiskasvatuspaikka perheen toiveiden mukaan, esimerkiksi läheltä kotia. Syksyllä on usein helpompi saada perheelle mieluisin paikka kuin keskellä toimintakautta eli esimerkiksi tammikuussa, Karvonen vinkkaa.

Länsiniityssä uusi Nappulakedon päiväkoti

Länsiniityssä avautui uusi päiväkoti tammikuussa 2023. Nappulakedon päiväkoti on palvelusetelipäiväkoti eli yksityinen päiväkoti, jolta kaupunki ostaa varhaiskasvatuspalvelut.

Kaksikielisessä päiväkodissa on yhteensä viisi lapsiryhmää.

Nappulakedon päiväkotiin pääsee tutustumaan avoimissa ovissa 21.3. klo 15.30-18.

Palveluohjauksesta saa aina apua

Apua esimerkiksi juuri varhaiskasvatuspaikan hakemiseen saa varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

– Neuvomme perheitä hakemiseen liittyvissä asioissa ja kerromme tarjolla olevista erilaisista vaihtoehdoista. Meille voi aina soittaa tai laittaa sähköpostia, jos on mitä tahansa kysyttävää varhaiskasvatuspaikkoihin liittyen, kertoo palveluohjaaja Agneta Brännbacka.

Huom! varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin liittyviä kysymyksiä hoitavat asiakaspalvelusihteerit, katso yhteystiedot ja puhelinajat.