Ohita valikko
Nuoret

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Haku kaupungin kesätöihin käynnistyy 1.2.

Julkaistu: 30.1.2023

Vaasan kaupungin kesätyöhaku käynnistyy 1. helmikuuta ja kestää 28. helmikuuta asti. Tänä vuonna on haettavana noin 55 mielenkiintoista työtehtävää ja yhteensä 450 kesätyöpaikkaa. Kaupunki työllistää kesällä myös urheilijalupauksia, nuoria yrittäjiä sekä jakaa kesäduuniseteleitä.

Vaasan kaupungilla on nuorten kesätöihin viisi erillistä hakua: 14–15-vuotiaille, 16–17-vuotiaille ja 18–29-vuotiaille, lisäksi korkeakouluopiskelijoille sekä vammais- ja erityisnuorille on oma hakunsa. Tavoitteena erillisillä hauilla on löytää mahdollisimman monelle nuorelle sopiva kesätyöpaikka.

– Mikä onkaan parempi tapa tutustua julkisen sektorin tarjoamiin työmahdollisuuksiin kuin kesätyöt! Haluamme panostaa nuorten kesätyöpaikkoihin: meillä on tarjolla paikkoja nuorista yläkouluikäisistä korkeakouluopiskelijoihin asti. Tavoitteemme on tarjota tulevaisuudessa enemmän kesätyöpaikkoja myös kansainvälisille opiskelijoille eli meillä on kesätyöpaikkoja, missä on mahdollista työskennellä englannin kielellä, toteaa rekrytointivastaava Anne Lindell.

Vaasan kaupunki kehittää jatkuvasti erilaisia tapoja työllistää nuoria, jotta mahdollisimman moni saisi työtä.

– Tulevana kesänä jatketaan Mun eka duuni – Mitt första jobb -palvelua. Siinä tuetaan työnhaussa nuoria, joilla on haasteita löytää itse ensimmäistä kesätyöpaikkaansa. Uutena palveluna tuotetaan maahanmuuttaneille ja vastavalmistuneille kesäleirejä, joiden tavoitteena on edistää työllistymistä tulevaisuudessa. Palveluja tuotetaan yhdessä toimijaverkoston kanssa, kertoo työllistämisvastaava Helena Nurmikoski.

Tänä vuonna kesätöihin haetaan muun muassa insinööriharjoittelijoita, liikuntakavereita, museoavustajia, avustavia puistotyöntekijöitä ja päiväkotiapulaisia. Suurimpia työllistäjiä ovat päiväkodit, viheralueet, kirjastot ja museot.

Vuoden 2023 kesätyöpaikat ovat haettavissa 1.2.–28.2.2023 välisenä aikana osoitteessa www.kuntarekry.fi. Päätökset kesätyöntekijöistä tehdään 31.3. mennessä. Myös kesätyöpaikkaa ilman jääneille hakijoille ilmoitetaan valintapäätös sähköpostitse 14.4. mennessä.

Tukea urheilijalupauksille ja nuorille yrittäjille

Vaasa jatkaa myös nuorten vaasalaisurheilijoiden työllistämistä stipendeillä, jotka mahdollistavat harjoittelun ja kilpailemisen kesän aikana. Työllistämisstipendit myönnetään valmentajien Vaasanseudun Urheiluakatemialle lähettämien ehdotusten perusteella.

– On tärkeää jatkaa nuorten urheilijoiden tukemista. Tukemalla heitä voimme mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun ja samalla antaa kokemuksen kesätyöstä maksettavasta palkasta. Jokainen muistaa oman ensimmäisen palkkansa, tässä toteutuu se vaasalaisille urheilijoille, iloitsee Nurmikoski.

Yrityksille tarjolla Kesäduuniseteleitä

Nuorella on yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa mahdollisuus hakea Kesäduuniseteliä. Kesäduuniseteli on Vaasan kaupungin myöntämä rahallinen tuki yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren. Seteliä voi hakea 1.4.- 15.5.2023 Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/.

Lue lisää kesätöistämme ja tutustu työtehtäviin.