Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Nuoret

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Haku Vaasan kaupungin kesätöihin starttaa 3.2.

Tänä vuonna haettavana on noin 60 mielenkiintoista työtehtävää ja yhteensä 390 kesätyöpaikkaa, lisäksi hoitajille on oma hakunsa. Kaupunki työllistää kesällä myös urheilijalupauksia ja jakaa Kesäduuniseteleitä.

Vaasan kaupungilla on nuorten kesätöihin neljä erillistä hakua: 14–15-vuotiaille, 16–17-vuotiaille ja 18–24-vuotiaille, lisäksi vammais- ja erityisnuorille on oma hakunsa. Tavoitteena erillisillä hauilla on löytää mahdollisimman monelle nuorelle sopiva kesätyöpaikka.

– Suurimpia työllistäjiä ovat sosiaali- ja terveystoimi, päiväkodit, viheralueyksikkö, kirjastot ja museot. Tänä vuonna kesätöihin haetaan muun muassa digitalkkaria, kesäkirjastokaveria ja supersomettajaa, paljastaa työvoimasuunnittelija Jaana Oba.

Vuoden 2020 kesätyöpaikat ovat haettavissa 3.2.–1.3.2020 välisenä aikana osoitteessa www.kuntarekry.fi. Päätökset kesätyöntekijöistä tehdään 20.3. mennessä. Myös kesätyöpaikkaa ilman jääneille hakijoille ilmoitetaan valintapäätös sähköpostitse 10.4. mennessä.

Hoitajille oma haku 30.4. saakka

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimessa on tarjolla monipuolisia kesätöitä lähihoitajille, sairaanhoitajille, sosionomeille, terveydenhoitajille ja fysioterapeuteille sekä alan opiskelijoille. Hoitajien kesätyöhaku on jo käynnistynyt ja kestää 30.4.2020 saakka. Hakeminen tapahtuu Kuntarekry-sivuilla osoitteessa www.kuntarekry.fi.

– Osaajille on suuri kysyntä, minkä vuoksi meillä on oma haku hoitoalan kesätöihin. Kannattaa siis ajoissa liikkeellä, sillä haastattelemme ja teemme valintoja jo hakuajan aikana, kannustaa Anne Lindell kaupungin rekrytointipalveluista.

Tarjolla myös kesäduuniseteleitä ja työllistämisstipendejä

Nuorella on yhdessä yrityksen tai yhdistyksen kanssa mahdollisuus hakea Kesäduuniseteliä. Kesäduuniseteli on Vaasan kaupungin myöntämä rahallinen tuki yksityiselle yritykselle tai yhdistykselle, joka työllistää 15–29-vuotiaan nuoren. Seteliä voi hakea 1.–30.4.2020 Vaasan kaupungin sähköisessä asioinnissa https://asiointi.vaasa.fi/. 70 ensimmäistä yritystä tai yhdistystä saa Kesäduunisetelin.

Vaasa jatkaa myös nuorten vaasalaisurheilijoiden työllistämistä stipendeillä, jotka mahdollistavat harjoittelun ja kilpailemisen kesän aikana. Työllistämisstipendit myönnetään valmentajien Vaasanseudun Urheiluakatemialle lähettämien ehdotusten perusteella.

Tietoa Vaasan kaupungin kesätöistä ja Kesäduunisetelistä: www.vaasa.fi/kesätyö   

Julkaistu: 30.01.2020