Ohita valikko
Jalkapallon pelaajia

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hei kuudesluokkalainen, hae urheiluluokalle!

Julkaistu: 9.1.2023

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 9.1.-5.2.2023.

Onkilahden yhtenäiskoulu on mukana valtakunnallisessa Olympiakomitean urheiluyläkoulutoiminnassa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

– Urheiluluokan tavoitteena on mahdollistaa nuoren urheilijan hyvä päivä. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille oppilaille. Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun rehtori Jari Jaskari.

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 9.1.-5.2. välisenä aikana.

Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 16.2.2023 klo 8.30. Soveltuvuuskokeeseen tulee hakuajan jälkeen erillinen kutsu. Lue lisää: www.soveltuvuuskoe.fi.

Nuorelle apua urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen

Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti.

– 7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9.luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa koulupäivän yhteydessä. Myös kaikki oppilaan valinnaisaineet liittyvät urheiluun ja harjoitteluun, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun koordinaattori Kari Vedenjuoksu.

Yläkoulutoiminnan valmennuksen ja liikuntatuntien sisällöstä vastaavat Onkilahden yhtenäiskoulun liikunnanopettajat sekä Vaasan seudun urheiluakatemian valmentajat. Motoristen taitojen ja fyysisen ominaisuuksien harjoittelu on toiminnan ydin.

Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.