Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Heikki Kaukoranta on uusi johtava ylilääkäri

Vaasan kaupungin uudeksi johtavaksi ylilääkäriksi on valittu yleislääketieteen ja mikrobiologian erikoislääkäri Heikki Kaukoranta. Kaukoranta toimii tällä hetkellä merkittävässä roolissa tartuntataudeista vastaavana lääkärinä sekä kuntoutuspalveluiden ylilääkärinä Vaasan kaupungilla.

– Olen todella iloinen valinnastani ja onnellinen luottamuksesta, jota koen nauttivani Vaasan kaupungilla, kertoo yleislääketieteen- ja mikrobiologian erikoislääkäri Heikki Kaukoranta.

– Teen parhaani vaativassa taloudellisessa tilanteessa ja haasteellisessa ympäristössä, jossa samanaikaisesti pyrimme muokkaamaan toimintaamme valmistautuen syvenevään kuntien väliseen yhteistyöhön ja toimintojen siirtämiseen uuteen Vaasan sairaanhoitopiirin ja Vaasan kaupungin yhteiseen H –taloon. Näiden tavoitteiden saavuttaminen on meidän kaikkien yhteinen tehtävä, jatkaa Kaukoranta.

Johtava ylilääkäri toimii terveyspalveluiden tulosalueen tulosaluejohtajana sekä koko sosiaali- ja terveystoimen johtavana ylilääkärinä. Sosiaali- ja terveyslautakunta valitsi kokouksessaan 21.4.2020 yksimielisesti uudeksi Vaasan kaupungin johtavaksi ylilääkäriksi Kaukorannan.

Virkaa haki määräaikaan mennessä kaksi henkilöä, joista ainoastaan Kaukoranta täyttää viran kelpoisuusvaatimukset myös kansanterveystyön johtamiskokemuksen osalta.

Nykyinen johtava ylilääkäri Markku Sirviö jää eläkkeelle

Sosiaali- ja terveyslautakunta myönsi helmikuussa eron nykyiselle johtavalle ylilääkärille Markku Sirviölle eläkkeelle siirtymisen vuoksi 1.1.2021 alkaen.

Julkaistu: 22.04.2020