Ohita valikko
Lohdutus

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Henkistä tukea tarjoavien yhteystiedot koottu verkkosivuille

Julkaistu: 9.4.2020

Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustilanne voi aiheuttaa esimerkiksi ongelmia jaksamisessa epävarmuutta, ahdistusta ja pelkoa. Kokosimme Vaasan verkkosivuille organisaatioiden, yhdistysten, järjestöjen ja muiden tahojen yhteystietoja, jotka tarjoavat henkistä tukea asukkaille Vaasassa.

Henkistä tukea tarjoavat Vaasassa

Tukea tarjoavat organisaatiot ja niiden yhteystiedot

 

Reaktiot ovat yksilöllisiä

Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontin johtava ohjaaja Jaana Kurki kuvaa koronaviruksesta syntyneen poikkeustilan koskettavan jokaista kansalaista.

– Reaktiot tilanteeseen ovat aina yksilöllisiä. Reaktiot voivat vaihdella niin, että asiaa käsitellään rationaalisesti, tilanne torjutaan tai sitä vähätellään, hätäännytään tai jotkut saattavat joutua paniikkiin. Tilanteesta on saatavilla ajankohtaista tietoa luotettavista lähteistä, kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä kaupungin ja sairaanhoitopiirimme verkkosivuilta. Näistä ilmenee, että tilanne on tällä hetkellä Vaasan alueella rauhallinen, Kurki sanoo.

Suurin osa ihmistä kykenee sopeutumaan tilanteeseen ja jatkamaan arkeaan, vaikka useat muutokset ovat koskettaneet niin yksilöiden kuin perheenjäsentenkin arkea.

Ota yhteyttä, jos tarvitset apua

Kurki näkee tilanteen kuitenkin erityisen haastavana heidän osaltaan, joiden elinkeino tai talous on uhattuna.

– Yleinen ilmiö asiakkaiden palveluiden piiriin hakeutumisen vähäisyydestä on ollut havaittavissa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Haluankin muistuttaa, että palvelut ovat avoinna asiakkaille poikkeustilasta huolimatta, Kurki sanoo.

– Kenenkään ei ole tarpeen odottaa kriisin ohimenemistä, jos kokee tarvitsevansa apua koronaviruksen aiheuttamiin huoliinsa, mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa. Esimerkiksi Horisontti on halunnut madaltaa kynnystä yhteydenottamiseen avaamalla matalan kynnyksen kriisipuhelimen 06 325 2800, jossa palvelemme arkisin klo 9–15 aikana, Kurki kertoo.

 

Tietoa koronaviruksesta