Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Ikäihmiset

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hero Colours tanssiteos ikäihmisten Alvar-palvelussa

Alvar tanssii –projektissa toteutetaan tanssiteos Hero Colours. Tanssiteos esitetään 8.10. ja 9.10. klo 13 Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa. Esitys on kaikille avoin, ja se lähetetään suorana Alvar-kuvapuhelinpalvelun asiakkaille.

9.10. tanssiteosta voi seurata suorana myös etäyhteyden kautta. Linkki julkaistaan esityspäivänä 9.10. Alvar-palvelun sivulla: www.vaasa.fi/alvar. Tanssiteosta katsotaan 9.10. myös Tampereella ja Helsingissä heidän osahankkeissaan. Tanssiteosta ei kuitenkaan tallenneta.

Teoksen koreografi ja tanssija Mia Malviniemi on rakentanut koreografian kolmen päävärin -punaisen, keltaisen ja sinisen- ympärille. Värien erilaiset merkitykset tulevat esille tanssin, tekstin ja äänien kautta.

– Teoksessa jokainen väri näyttäytyy myös visuaalisesti rekvisiitan, puvustuksen ja näyttämövalojen muodossa. Teoksessa esiintyvät kanssani tanssija Nanna Rahikainen sekä seitsemän eri-ikäistä tanssinharrastajaa Vaasasta. Äänisuunnittelusta vastaa Stefan Backas, Malviniemi kuvailee.

Hero Colours teos esitetään myös Pohjanmaa tanssii -festivaalin ohjelmistossa. Festivaaleilla tanssiteos esitetään perjantaina 25.10.2019 kello 19.15 Vaasan kaupunginteatterissa Julia-näyttämöllä.

Osana Tänään kotona -hanketta

Alvar tanssii -projektin ensimmäisessä vaiheessa keväällä 2019 tanssituokiot järjestettiin Vaasan museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Myös Alvar-palvelun asiakkaat osallistuivat näihin viikoittaisiin tanssituokioihin, joita Malviniemi ohjasi.

Alvar tanssii –projekti on Malviniemi Companyn ja Vaasan Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus osana Tänään kotona –hanketta.

– Tänään kotona –hankkeen tavoitteena on tukea kotona asuvien iäkkäiden kulttuurisia oikeuksia ja kulttuurillista osallisuutta. Hankkeessa kehitetään ikääntyneille suunnattuja digitaalisia kulttuuripalveluita. Vaasassa kohderyhminä ovat ikääntyneet, joiden liikkuminen pois kotoa on rajoitettua, sekä omaishoitajat ja omaishoidettavat, kertoo Tänään kotona –hankkeen ja Ikäkeskuksen Alvar–palvelun palveluvastaava Tuija Nyby.

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin, Tampereen ja Vaasan kanssa.

Julkaistu: 03.10.2019