Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Graffitimaalauksia aidassa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hietalahteen saatiin luvallinen graffitiseinä

Julkaistu: 23.10.2020

Entisen raviradan aitaan Hietalahteen on perustettu luvallinen maalausseinä graffititaiteelle. Maalausseinän perustaminen on osa alueelle rakentuvan uuden Ravilaakson asuinalueen väliaikaiskäyttöä. Aitaan saa maalata siihen saakka, kunnes se puretaan rakentamisen tieltä pois.

Projektin alkusysäys saatiin asukkaiden ehdotuksesta. Entisen raviradan alueelle rakentuu Ravilaakson uusi asuinalue, ja alueen väliaikaiskäytölle haettiin syksyn aikana ideoita yhdessä asukkaiden kanssa.

– Graffitimaalaus on taide- ja harrastusmuoto, jolle Vaasan kokoisessa kaupungissa olisi hyvä olla laillinen harrastuspaikka. Myönteistä palautetta on tullut sekä ohi kävelleiltä että harrastajilta, kertoo Vaasan kaupungin kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist.

Koko perheen kanssa maalaamaan

Maalattava aita ulottuu Ravikadulta Ruutikellarintielle.

– Toivomme, että paikasta tulee suosittu kaikenlaisten maalaajien parissa. Ei tarvitse kantaa spray-kannuja, vaan paikalle voi mennä ihan tavallinen maalipurkki kädessä vaikka lasten kanssa maalaamaan, Nyqvist kannustaa.

Entisen raviradan alueelle rakentuu Ravilaakson kaupunginosa, jonne tulee 1600–1800 uutta asuntoa noin 2000–2500 asukkaalle sekä monipuoliset mahdollisuudet erilaisille palveluille ja liiketiloille. Rakentaminen alueella on jo aloitettu maanrakentamisen esitöillä. Ensimmäisten asuinkortteleiden rakentaminen aloitetaan vuonna 2021.

  • Maalaa graffiteja vain aitaan. Älä maalaa muihin rakenteisiin tai ympäristöön.
  • Pidä ympäristö siistinä ja huomioi myös muut alueella liikkuvat.

Luvallinen maalausaita kartta