Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hietasaaren uimarannan kelluva laituri poistettiin turvallisuussyistä

Hietasaaren uimarannalla sijaitseva kelluva uimalaituri on poistettu käytöstä perjantaina 26.6. Uimalaiturin turvallisuudesta on tullut huolestunutta palautetta asukkailta.

Hietasaaren kelluva uimalaituri on houkutellut helteisinä päivinä innokkaita uimareita sankoin joukoin ja aiheuttanut rannalla olijoiden mukaan useita vaaratilanteita.

Uimalaituriin on merkitty kahdeksan hengen rajoitus, mikä on hellepäivinä ylittynyt roimasti. Henkilömääriä on kuitenkin mahdotonta valvoa jatkuvasti ja väärinkäyttöä on ilmennyt, joten uimalaituri jouduttiin ottamaan pois käytöstä.

Tänä kesänä aurinko on hellinyt vuorokauden ympäri, ja rannalla on ollut väkeä iltamyöhään, joten valvonta on haastavaa. Kameravalvonta tai kiertävä vartiointipalvelu eivät tule rannalla kyseeseen.

Useimpina kesinä Hietasaaren rannalla on ollut uimavalvojia, joita haettiin myös täksi kesäksi. Päteviä uimavalvojia työhön ei kuitenkaan hakenut. Rannan ylläpito- ja siivoustehtävissä on kaksi nuorta, joiden vastuulle järjestyksenvalvonta ei kuulu.

Vaikka kauniilla kesäkeleillä hauskaa pitäessä säännöt helposti unohtuvat, on jokainen rantapäivää viettävä vastuussa turvallisuudesta ja uimarannan viihtyvyydestä.

Julkaistu: 26.06.2020