Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Huutoniemen ja Ristinummen avoimet päiväkodit yhdistetään

Vaasassa toimivien Huutoniemen ja Ristinummen avoimien päiväkotien toiminta yhdistetään saman katon alle.

Ristinummen avoimen päiväkodin toiminta nykyisissä tiloissa lakkasi 1.10., ja toiminta jatkuu heti 2.10. alkaen Huutoniemen avoimen päiväkodin tiloissa. Päätöksen yhdistämisestä teki kasvatus- ja opetuslautakunta kokouksessaan 30.9.

Taustalla on useita vuosia jatkunut kävijöiden väheneminen avoimissa päiväkodeissa. Tähän ovat vaikuttaneet esimerkiksi lakimuutoksien myötä voimaan tulleet varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentamiset sekä lapsen subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palauttaminen.

– Kaupungin neljässä avoimen päiväkodin kerhossa on tällä hetkellä kirjoilla 37 lasta, ja poissaolojen vuoksi lapsia saattaa olla paikalla kerrallaan vain muutamia. Paikkoja kerhoissa on yhteensä 62, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anne Savola-Vaaraniemi.

Kerholaiset voivat jatkaa Huutoniemellä

Ristinummen avoimen päiväkodin kerhot jatkavat Huutoniemen avoimen tiloissa ensi viikosta alkaen. Kerhopäivät ovat tiistai, keskiviikko ja torstai klo 8.30-12.30. Kerhossa käyvien lasten vanhemmille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

– Lapset voivat jatkaa suoraan Huutoniemen avoimen päiväkodin kerhossa, eli paikkaa ei tarvitse hakea uudelleen, kertoo Savola-Vaaraniemi.

Ristinummen avoimen päiväkodin vuokratiloista luovutaan, ja henkilökunta siirtyy kaupungin varhaiskasvatuksen muihin yksiköihin. Arvioitu säästö on vuodessa noin 110 000 euroa.

Julkaistu: 02.10.2020