Ohita valikko
Nainen tulossa bussiin

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Hyppää bussiin ilmaiseksi perjantaina 20.9.

Auton vapaapäivän kunniaksi Vaasassa voi liikkua bussilla ilmaiseksi perjantaina 20.9.

Perjantain maksuton joukkoliikenne kuuluu Liikkujan viikon 16.–22.9. ohjelmaan Vaasassa. Kansainvälinen Auton vapaapäivä ja Liikkujan viikko kannustavat ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintoja sekä niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan.

– Nyt on hyvä mahdollisuus testata, miten mukavaa ja vaivatonta on bussilla tai biokaasubussilla kulkeminen. Ehkä testauksen jälkeen voi siirtyä jopa pysyvästi joukkoliikenteen käyttäjäksi, kertoo kehittämispäällikkö Maija Alasalmi.

Biokaasubussit ja joukkoliikenne vähentävät liikennepäästöjä ja tukevat Vaasan tavoitetta olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2035.

– Kaupungin tulisi lisätä joukkoliikenteen käyttäjämäärä nelinkertaiseksi vuoteen 2035 mennessä, jolloin kaupungin tulee olla valtuuston asettaman tavoitteen mukaan hiilineutraali, Alasalmi jatkaa.

Joukkoliikennettä kehitetään kuntalaisten toiveiden pohjalta.

– Esimerkiksi linjalle 15 on lisätty vuoroja nyt talvikaudelle. Bussi lähtee nyt aamuisin ja päivisin puolen tunnin välein, kertoo joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund.

Perjantain maksuttoman bussiliikenteen tarjoaa Vaasan kaupungin kanssa yhteistyössä Wasa Citybus ja Wiik & Ström. Ilmaisuus ei koske palvelubusseja.

Julkaistu: 18.09.2019