Ohita valikko
Kuvakrediiti/Bildkredit: Leijonat.fi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Jääkiekon MM-pokaalijuhla rantautuu Vaasaan 12.7.

Suomen maajoukkueen saavutusta jääkiekon MM-kisoissa päästään juhlistamaan Sisäsatamassa 12.7. klo 16 alkaen. Paikalle saapuvat myös ensimmäiset vaasalaiset jääkiekon maailmanmestarit Miika Koivisto, Joel Kiviranta ja Mikko Manner. Juhlan juontaa urheilun erikoismies Kaj Kunnas.

Suomen maajoukkueen huikea esitys kevään MM-kisoissa toi Suomelle jo kolmannen maailmanmestaruuden, ja ensi kertaa jääkiekon historiassa myös Vaasa sai omat mestarinsa. Nyt on siis aika juhlia vaasalaista menestymistä ja paikalle odotetaankin suurta paikallista urheiluyleisöä. Juhlan järjestävät Vaasan kaupunki sekä Vaasan Sport.

Sportin kasvatit

Miika Koiviston jääkiekkoura sai alkumetrinsä Vaasassa. Syntyjään vaasalainen lahjakas ja tunnollinen harjoittelija eteni jo varhaisessa vaiheessa edustusjoukkueen riveihin. Maajoukkuekokemusta alkoi kertyä kaudella 2016-2017.

Joel Kiviranta muutti Vaasaan Vantaalta vuonna 2014 ja aloitti Sport uransa juniorijoukkueen riveissä. Paikka edustusjoukkueesta löytyi nopeasti ja kasvu kohti maailmanmestaruutta eteni Sportin riveissä viiden kauden ajan.

Mikko Manner puolestaan toimi maajoukkueen valmentajana. Mikon jääkiekkoharrastus alkoi aikoinaan syntymäkaupungissaan Vaasassa ja ura eteni Sportin junioreista aina edustusjoukkueeseen saakka. Manner siirtyi myöhemmin päävalmentajaksi Sportin juniorijoukkueiden sekä myös edustusjoukkueen pariin.

Kiekkohuumaa Sisäsatamassa

Sisäsatamaan pystytettävällä lavalla nähdään Vaasan Kaupungin sekä Vaasan Sportin edustajia, haastattelussa on myös tulevaisuuden mestareita Junior Sportista. Kunniaa mestareille tekee kiekkojunioreiden kunniakuja jääkiekkomailoineen.

Hyväntekeväisyyshuutokaupassa kaupataan mestareiden pelipaitoja ja muuta rekvisiittaa. Ilta huipentuu Sam`s Garage -yhtyeen esiintymiseen, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus käydä onnittelemassa mestareita sekä ottaa yhteiskuvia ja nimikirjoituksia.

Pokaalijuhlan aikataulu

15.40 Musiikki alkaa juhlapaikalla
16.00 Maailmanmestarit Manner, Koivisto ja Kiviranta tuovat pokaalin ja avaavat juhlan

  • mestareiden haastattelu
  • Vaasan Kaupungin muistamisen ja tervehdyksen tuo Joakim Strand
  • Vaasan Sportin kiitospuhe kasvateilleen
  • jääkiekkojunioreiden haastattelut
  • mestarit siirtyvät yleisön pariin kuvauksia ja nimikirjoituksia varten, paikalla myös Tony Sund
  • hyväntekeväisyyshuutokauppa

17.00 Sam`s Garage esiintyy

Julkaistu: 28.06.2019