Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaikki 1-3-luokkien oppilaat voivat palata lähiopetukseen – hallitus kuitenkin suosittelee etäopiskelua

Valtioneuvosto muutti 20.3.2020 oppilaiden lähiopetukseen osallistumisoikeuden kriteerejä. Maanantaista 23.3.2020 alkaen kaikilla vuosiluokkien 1-3 oppilailla on oikeus osallistua lähiopetukseen riippumatta siitä, missä ammateissa huoltajat työskentelevät. Hallitus kuitenkin edelleen suosittelee kaikille koululaisille etäopiskelua, jos se vain on perheille mahdollista. 

Lähiopetukseen ovat oikeutettuja myös erityistä tukea tarvitsevat sekä pidennettyyn oppivelvollisuuteen oikeutetut vuosiluokkien 1-9 oppilaat.

– Koska muutoksesta päätettiin juuri ennen viikonloppua, kouluissa ei välttämättä ole kaikille lähiopetukseen tuleville oppilaille tarjolla koululounasta. Siksi pyydämme, että ne oppilaat, jotka eivät ole aikaisemmin ilmoittautuneet lähiopetukseen, tuovat maanantaina mukanaan omat eväät, kertoo koulutoimenjohtaja Kari Nummela.

Jos tällä viikolla kotona ollut lapsi on tulossa lähiopetukseen maanantaista 23.3. alkaen, huoltajia pyydetään ilmoittamaan tästä koulun rehtorille Wilman kautta mahdollisimman pian, viimeistään maanantaina klo 10.

– Aiemmin ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudelleen, muistuttaa koulutoimenjohtaja Marianne West.

Perjantaina 20.3. lähiopetuksessa oli 5750 vaasalaisesta koululaisesta vain 100 koululaista.

– Vaasalaiset perheet ovat noudattaneet esimerkillisesti hallituksen suositusta pitää koululaiset kotona etäopetuksessa. Tilanne ei varmasti ole perheille helppo, koska etenkin pienemmät koululaiset tarvitsevat vielä paljon apua ja ohjausta, samalla kun monet tekevät etätöitä samaan aikaan. Tiivis yhteistyö opettajan, huoltajien ja koululaisten kanssa on nyt tärkeää, kertoo Nummela.

 

Tietoa koronaviruksesta

Julkaistu: 20.03.2020