Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
ihmiset lähdössä kokouksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaikkien aikojen kongressivuosi 2019: Vaasa menestyksekkäästi sijalla 6!

Viime vuoden aikana Suomessa järjestettiin kaikkiaan 835 kansainvälistä kongressia, joihin osallistui yhteensä 136 413 kongressikävijää. Vaasa oli vuonna 2019 Suomen kuudenneksi suosituin paikka järjestää kansainvälisiä kongresseja, ja osallistujamäärältään viidenneksi suosituin.

Vaasassa järjestettiin 39 kansainväliseksi kongressiksi luokiteltua tapahtumaa, joihin osallistui yhteensä 6 307 henkilöä.

Vaasa nousi vuonna 2019 Suomen kokous- ja kongressikaupunkien kärkeen yhdessä suurien tapahtumakaupunkien Helsingin, Tampereen, Turun, Espoon ja Jyväskylän kanssa. Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson on innoissaan kehityksestä.

– Pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ alkaa tuottaa tulosta. On ilahduttavaa on, että vuonna 2019 Vaasassa järjestettiin monta uutta, monivuotista ja suurta kansainvälistä tapahtumaa.

Kongressikävijät tuovat kaupunkiin enemmän rahaa kuin lomailijat

Kongressikävijöiden määrällä on huomattava taloudellinen merkitys, sillä kansainvälinen kongressidelegaatti jättää Suomeen jopa viisi kertaa enemmän rahaa kuin lomaileva matkailija. Lisäksi moni vierailija harkitsee Suomea lomakohteena kongressikokemuksensa jälkeen.

Tiivis yhteistyö Merenkurkun yli näkyy myös selkeänä lisänä Vaasan kokous- ja kongressitilastoissa. Kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia, jotka ovat tuoneet yhteen kollegoja ja asiantuntijoita Merenkurkun molemmilta puolilta.

– Tämä on samalla merkki siitä, että Vaasan kaltaisessa kaupungissa tarvitaan myös suunnitteilla olevan Wasa Stationin tyyppistä kokous- ja elämyskeskuskokonaisuutta, jotta pärjäämme kisassa myös tulevaisuudessa, toteaa Jansson.

Julkaistu: 03.03.2020