Ohita valikko
pesäpallopeli

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaupunginhallitus käsitteli valtuustoaloitetta pesäpallokentästä

Julkaistu: 13.5.2022

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 9.5.2022 muun muassa pesäpallokenttää koskevaa valtuustoaloitetta.

Pasi Keskinen (kesk.) ehdottaa valtuustoaloitteessaan muun muassa, että Hietalahdessa sijaitseva pesäpallokenttä pidetään vanhalla paikallaan, kentän pinta uusitaan ja siirretään lähemmäs kotipesän takana olevaa katsomoa, tekojään jäähdytysputket asennetaan nykyiseen kenttään nopealla aikataululla ja parkkipaikat jäävät vanhalle paikalleen.

Kaupunki vastaa, että pesäpallokentän sijaintia on tarkasteltu Hietalahden alueen asemakaavassa, joka valmistui syksyllä 2017. Kaavan keskiössä on uuden H-rakennuksen toteutus ja lääkäripäivystyksen keskittyminen H-rakennukseen. Keskussairaalan pääsisäänkäynti siirtyy muutoksessa Sanmarkinkadun puolelle ja sillä on, yhdessä lisääntyvän liikenteen kanssa, merkittäviä vaikutuksia alueen katujärjestelyihin sekä pysäköintiratkaisuun.

Alueelle on suunniteltu asemakaavaan merkitty keskitetty pysäköintialue, jonka on tarkoitus palvella keskussairaalan lisäksi uimahallia, pesäpallokenttää sekä Hietalahden jalkapallostadionia. Pesäpallokenttä on ollut tarkoitus siirtää asemakaavan mukaisesti etelään, kohti merta.

Syksyllä 2021 laadittiin arvio, jossa arvioitiin sekä kentän säilyttämistä nykyisellä paikalla, että sen siirtoa kaavan mukaiseen paikkaan. Jotta kentälle voitaisiin toteuttaa tekojääratkaisu, tulee rakenteen olla painumaton. Tämän vuoksi nykyiselle kentälle tulee tehdä pohjatutkimuksia kevään 2022 aikana. Mikäli päädytään siihen, että pesäpallokenttä säilytetäänkin nykyisellä paikalla, tulee alueelle tehdä asemakaavan muutos.

Mikäli urheilurakentaminen halutaan toteuttaa kokonaisuutena, tulee päätöksentekoa varten laatia tätä vastaavat suunnitelmat kustannusarvioineen: kenttärakenne, tekojään tekninen kokonaisratkaisu, toimitilahanke (katsomot, pukuhuoneet ja oheistilat) ja pysäköintiratkaisu.

Kaupunginhallitus päätti lähettää vastauksen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.