Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Ilmakuva

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaupunginhallitus päätti lomautuksista

Julkaistu: 8.4.2020

Kaupunginhallitus on päättänyt kokouksessaan keskiviikkona 8.4., että lomautuksiin voidaan ryhtyä niissä kaupungin toiminnoissa ja yksiköissä, jotka ovat suljettuina tai joissa palveluntarve tai -kysyntä on koronapandemian vuoksi vähentynyt.

Lomautukset koskevat niitä Vaasan kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita, joille kaupunki ei koronatilanteen aikana voi kohtuudella järjestää muuta sopivaa työtä tai työnantajan tarpeita vastaavaa koulutusta.

– Toimenpiteiden valmistelun rinnalla on jo selvitelty ja tullaan edelleen selvittämään henkilöstön mahdollisuuksia ja halukkuutta siirtyä tilapäisesti muihin vapautuviin tehtäviin, kertoo henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Kaupunginhallitus antoi valtuudet lomautusten toteuttamisesta konsernihallinnon henkilöstö-palvelualueelle sekä tulosaluejohtajille, jotka tekevät päätökset lomautettavasta henkilöstöstä ja lomautusten kestosta. Lomautukset ajoittuvat toukokuun alkupuolelle, ja niiden kesto vaihtelee tehtävien tarpeellisuuden ja palvelutarpeen mukaan.