Ohita valikko
isä ja poika

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaupunki edistää perheystävällistä työskentelyä

Julkaistu: 23.11.2021

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 22.11.2021 muun muassa kaupunkia perheystävällisenä työpaikkana.

Kaupunginvaltuutetut Lotta Alhonnoro, Ivanka Capova, Emine Ehrström ja Eeva Simons (vihr.) esittävät valtuustoaloitteessaan, että Vaasa parantaa perheystävällisyyttä ja helpottaa perheen ja työn yhteensovittamista kaupungin eri toimialoilla.

Kaupungin henkilöstö –palvelualue vastaa, että kaupungin henkilöstöohjelman keskeinen lupaus on olla vetovoimainen, houkutteleva ja monimuotoinen työnantaja. Tähän lupaukseen liittyy joustaminen ja työntekijän tukeminen työuran eri vaiheissa ja eri elämäntilanteissa.

Myös Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa kerrotaan, että Vaasan kaupunki työnantajana pyrkii helpottamaan työjärjestelyjen avulla työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Näiden pohjalta kaupunki on viime vuosina panostanut esihenkilötyön tukemiseen ja kiinnittänyt erityistä huomioita työkykyjohtamiseen. Työntekijän työkykyä tuettaessa huomioidaan myös perhe- ja yksityiselämän tilanteet. Myös palkitsemisohjelmaa kehitetään.

Kaupungin henkilöstöohjelma ja Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma tullaan päivittämään uuden strategian pohjalta. Päivitystyössä huomioidaan perheystävällisyyttä tukevat toimenpiteet, jotka helpottavat perheen ja työn yhteensovittamista. Aloitteen mukaisesti nykytila kartoitetaan sekä arvioidaan yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa ja uudet ohjeistukset otetaan käyttöön.

Aloite käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue, katso ja kuuntele aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.