Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Nuori

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kaupunki kannustaa vaasalaisnuoria kesäyrittäjiksi

Vaasan kaupunki toteuttaa yhteistyössä 4H-yhdistyksen kanssa kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa nuoria yrittäjyyteen tulevana kesänä.

Monella nuorella on ollut haasteita saada kesätöitä koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Oma Pomo – kesätyö 4H yrittäjänä -kampanjassa tarjotaan kymmenelle 15-20-vuotiaalle vaasalaisnuorelle 200 euron tuki, jolla on mahdollisuus käynnistää omaa yritystoimintaa. Tuella voi esimerkiksi ostaa tai vuokrata itselleen työvälineitä, painattaa esitteitä tai käyttää sitä oman yrityksen mainostamiseen sosiaalisessa mediassa.

– Yritys on harrastustoimintaa, ja nuori etenee siinä aina omaan tahtiinsa. Oma 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys, vaan tärkeintä on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä, kertoo Helena Nurmikoski Vaasan kaupungin työllistämispalveluista.

Monissa kunnissa nuoret 4H-yrittäjät ovat työllistäneet itsensä monipuolisesti esimerkiksi koiranhoitajana, puutarhatyöntekijänä tai lastenvahtina.

– Oma 4H-yritys on hyvä mahdollisuus selvittää, sopiiko yrittäminen itselle. Kaikki on mahdollista ja omaa harrastustaan voi muokata itsensä näköiseksi kesätyöpaikaksi, kannustaa Nurmikoski.

Toiminta käynnistyy 4H-yhdistyksen osittain etänä suoritettavalla yrittäjyyskoulutuksella 1.-5.6., jonka jälkeen nuori voi kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. Vaasalaisista yrityksistä saadaan mukaan yrityskummeja, jotka ohjaavat ja opastavat toimintaan valittuja nuoria yrittäjiä.

– Mukaan kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti sähköpostitse: vaasa@4h.fi, sillä kurssille on rajoitettu osanottajamäärä, Nurmikoski muistuttaa.

Kesätyö 4H-yrittäjänä -tuen hakuehdot:

  • Hakija on 15-20-vuotias vaasalainen.
  • Tuen hakija osallistuu 4H-yrittäjäkurssille, jonka jälkeen tehdään vapaamuotoinen hakemus 30.6.2020 klo 15.00 mennessä. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa oman yrityksen liiketoimintasuunnitelma. Hakemus tulee palauttaa allekirjoitettuna osoitteeseen Alkulan Tila, Gripinpolku 1, 65380 Vaasa.
  • 200 euron tuki maksetaan pääsääntöisesti kahdessa erässä (kesäkuussa ja syyskuussa). Tuen ensimmäinen erä maksetaan, kun nuori palauttaa 4H-yrityksen perustamisilmoituksen, ohjaussopimuksen ja liiketoimintasuunnitelman. Toinen erä maksetaan, kun nuori palauttaa toimintakertomuksen talousraportteineen sekä tuntikirjanpidon. Maksatuksesta annetaan erikseen ohjeet niille, joille tuki myönnetään.
  • Tukea myönnettäessä etusijalla ovat uudet 4H-yrittäjät. Jos hakijalla on aiemmin perustettu 4H-yritys, tulee hakemuksessa kertoa, miten aikoo kehittää 4H-yrityksensä toimintaa.
  • Tukea voi hakea ajalle 1.6.- 30.9.2020 ja se on henkilökohtainen.

Julkaistu: 25.05.2020