Ohita valikko
Venelaiturit ylhäältä

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kelluvaa asumista selvitetään osana kokonaisyleiskaavaa

Julkaistu: 10.6.2022

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan 6.6.2022 muun muassa kelluvaa asumista.

Tero Koski (PS) esittää valtuustoaloitteessaan, että Vaasan tulee pikaisesti aloittaa selvitystyö erilaisten kelluvien asuntotyyppien ja alueiden mahdollisuuksista Vaasassa ja kaavoittaa alueita näitä varten. Tätä asumistyyppiä on tarjolla muun muassa monessa Euroopan kaupungissa. Myös Vaasassa olisi paljon rantoja tätä asumistyyppiä varten.

Kaupungin kaavoituksen mukaan kelluvaa asumista on monessa kaupungissa, jotka ovat isompia kuin Vaasa. Toisaalta asumistyyppi voisi olla vetovoimatekijä myös pienemmissä kaupungeissa. Lisäksi vuoden 2023 Asuntomessuille Loviisaan on rakentumassa kelluvia asuntoja.

Kelluvaa asumista on Vaasassakin selvitetty esimerkiksi osayleiskaavoituksen yhteydessä. Kaavaprosessin edetessä tuli kuitenkin ilmi, ettei sopivaa paikkaa löydy ja asiaa on syytä selvittää laajempana kokonaisuutena.

Vaasan kaupungin kokonaisyleiskaavatyö on käynnistynyt ja osana tätä tehdään selvitys rantojen tulevaisuuden käyttömahdollisuuksista. Selvityksessä tutkitaan myös kelluvaa asumista. Pohdittavaksi tulevat muun muassa vuodenaikojen vaihtelun, aallokon ja tuulisuuden, näkymien ja paikan valinnan merkitys kelluvan asumisen kannalta, mutta myös muun suunnitellun sekä jo olemassa olevan maankäytön kannalta.

Kaupunginhallitus päätti lähettää vastauksen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

 

Katso esityslistat liitteineen ja pöytäkirjat.
Lue aiemmat Mitä kaupunginhallitus päätti –jutut.