Ohita valikko
Kesäartistit

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kesäartistit ilahduttavat vaasalaisia jo yhdeksättä kesää

Tänä vuonna Vaasan kaupungin kesäartisteina musisoivat Emma Dahl, Emma Katajamäki, Nikolas Siika-aho ja Joona Keturi. He ovat nuoresta iästään huolimatta jo kokeneita ja osaavia esiintyjiä.

Emma Dahlin pääinstrumenttina on viulu, jota hän on soittanut Kuula-opistossa jo 10 vuotta. Hän on aiemmin esiintynyt muun muassa nuorten solistien konsertissa kaupunginorkesterin kanssa sekä Kuula-opiston kautta monissa juhlissa ja tapahtumissa.

Emma Katajamäki on soittanut ukulelea kolmen vuoden ajan ja laulanut omien sanojensa mukaan niin kauan kuin muistaa. Viime kesänä hän työskenteli vanhusten ulkoiluttajana ja viihdytti asiakkaitaan soittamalla sekä laulamalla. Emma on myös esiintynyt eri musikaaleissa Vaasan ylioppilasteatteri Rampissa ja Vaasan kaupunginteatterissa.

Nikolas Siika-aho aloitti kitaran soiton syksyllä 2016 ja on esiintynyt Speechless Valley-bändin jäsenenä keväästä 2017 lähtien. Bändi huomioitiin Mikkelin Sounds tapahtumassa 2018 stipendillä. Nikolas myös säveltää omia kappaleita.

Joona Keturin instrumenttina on kitara, jota hän on soittanut jo 10 vuotta. Joona soittaa Pholexia-yhtyeessä, joka on Vaasan kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämän Rokkikoulun kasvatti. Pholexia osallistui tänä vuonna Speechless Valleyn tapaan Feasta-katselmukseen ja sai siellä kannustuspalkinnon.

Emma Dahl, Nikolas Siika-aho ja Joona Keturi ovat vielä lukiolaisia. Emma Katajamäki muuttaa syksyllä töihin Helsinkiin, jossa haluaisi päästä harrastamaan teatteria.

Kesäartistit esiintyvät yhdessä ja erikseen

Kesäartisteja voi kuunnella muun muassa Vaasa Picnicissä, joka järjestetään lounasaikaan joka torstai aina Taiteiden yöhön asti Pohjanmaan sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen Työpaja Upseerin pihassa kasarmialueella.

Kesäartistit musisoivat myös kaupungin palvelutalojen vanhuksille eri osastoilla ja pienkodeissa. Näin ikäihmisetkin saavat nauttia kulttuuritarjonnasta kesällä.

Kesäartisteja voi kuulla lisäksi pop-up-esiintymisissä vaikkapa torilla tai muualla kaupungilla. Lisäksi heillä on suunnitteilla erilaisia hauskoja tempauksia kaupunkilaisten kesän piristykseksi.

Yritykset ja muut tahot voivat tilata kesäartistin piristämään toimiston tunnelmaa tai vaikka yllättämään työntekijät musiikkiesityksellä lounaalla tai kahvitauolla. Kesäartisteja voi tiedustella osoitteesta kulttuurikeskus@vaasa.fi tai p. 0400 668 197.

Julkaistu: 17.06.2019