Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Keskustan yhtenäiskoulun asemakaavaluonnos asetetaan nähtäville – tervetuloa yleisötilaisuuteen Draama-saliin 9.8. klo 16.30

Julkaistu: 5.8.2022

Vaasan keskustaan valmistuu lähivuosien aikana uusi koulukokonaisuus suomenkielisen perusopetuksen luokille 1-9. Uuden yhtenäiskoulun toteutuminen vaatii muutoksia myös alueen asemakaavaan, jonka luonnos asetetaan nähtäville 10.-23.8. väliseksi ajaksi. Kaavoitus järjestää yleisötilaisuuden tiistaina 9.8. klo 16.30 pääkirjaston Draama-salissa, jolloin on mahdollista tavata kaavoittajia ja tutustua kaavaluonnokseen tarkemmin.

Yhtenäiskoulun kaava-alue sijaitsee Vaasan keskustassa alle puolen kilometrin etäisyydellä torilta etelään ja rajautuu Raastuvankatuun, Rauhankatuun ja Kauppapuistikkoon.

Koulukokonaisuuteen kuuluvat osoitteessa Kauppapuistikko 22 sijaitseva rakennushistoriallisesti merkittävä kiinteistö, osoitteeseen Raastuvankatu 33 rakennettava uudisrakennus sekä nykyinen Keskuskoulun alakoulu.

Asemakaavamuutos koskee osoitteissa Kauppapuistikko 22 ja Raastuvankatu 29-33 sijaitsevia kiinteistöjä. Asemakaavarajauksessa on mukana myös Keskuskoululta Kasarminkadulle johtava palokatu.

– Korttelissa on tällä hetkellä kansalaisopisto Alman, Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen ja hallinnon tiloja sekä tyhjillään olevia opetustiloja. Keskuskoulu ei ole mukana kaavamuutoksessa, sillä se pysyy nykyisessä käytössään, eikä siihen kohdistu korjaus- tai laajennustarpeita, kaavoitusarkkitehti Kati Vuohijoki kertoo.

Kaavoitettavat korttelialueet säilytetään kokonaisuudessaan julkisessa käytössä. Näin kaavoitettavalle alueelle voidaan sijoittaa osa yhtenäiskoulun tiloista ja alueella nyt toimiva kansalaisopisto Alma ja perusopetuksen hallinto voivat jatkaa toimintaa nykyisissä tiloissaan.

Yhtenäiskoulun asemakaavaluonnos on nähtävillä 10.-23.8.2022 Kaupunkiympäristön toimipisteessä osoitteessa Kirkkopuistikko 26 A tai osoitteessa https://www.vaasa.fi/ak1121. Kaavasta voi antaa palautetta sähköpostitse kaavoitus@vaasa.fi tai postitse osoitteeseen Vaasan kaupunki / kaavoitus, PL 2, 65101 Vaasa

Yleisötilaisuus järjestetään Vaasan pääkirjaston Draama-salissa tiistaina 9.8. klo 16:30-18:00.

Lisätietoja antaa:

Kaavoitusarkkitehti Kati Vuohijoki, puh 040 508 1003, kati.vuohijoki@vaasa.fi

Kaavoitusarkkitehti Maija Pakarinen, puh. 040 846 8379, maija.pakarinen@vaasa.fi