Ohita valikko
Hammashoitola

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Kiireetön hammashoito alkaa 1.6.2020

Julkaistu: 18.5.2020

Kaikissa hammashoitoloissa alkaa kesäkuun alussa kiireetön hoito päivystyksen lisäksi. Koronavirukselle altistuneiden, sairastuneiden tai karanteenissa olevien potilaiden kiireellinen hammashoito toimii keskitetysti omassa yksikössään.

– Oikomispotilaiden hoitoa jatketaan ja lapsia ja nuoria kutsutaan määräaikaistarkastuksiin. Potilaiden, joiden hoito on kesken, hoitoa jatketaan mahdollisuuksien mukaan yksilöllisen riskiarvion mukaan, kertoo johtava ylihammaslääkäri Katri Palo.

Pääsääntöisesti riskiryhmään kuuluvia ei hoideta, muutoin kuin päivystysasioissa. Riskiryhmään kuuluvien ajat siirretään syksyyn, jos hoidon siirtäminen suun terveyttä vaarantamatta on mahdollista. Tilanteen arvioi hammaslääkäri tai suuhygienisti.

Hoitoon on turvallista tulla

– Hammashoito toimii sosiaali- ja terveysministeriön antamien ohjeiden mukaan käyttäen asianmukaisia suojaimia ja välineitä. Hoitoon on turvallista tulla, vakuuttaa Palo.

Potilaiden tulee perua hammashoitoaika, jos he ovat sairaita, esimerkiksi kuumeessa tai heillä on flunssan oireita. Sairaana kiireettömään hoitoon tulevat potilaat ohjataan vastaanotolta pois.

Vastaanotolle tulee saapua yksin. Lapsilla ja huolettavilla saa olla mukana yksi saattaja, sisaruksia ei saa olla mukana.

Hammashuolto toimii ainoastaan ajanvarauksella puh. 06 325 2202.