Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

kirjastoauto

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kirjastoauto liikennöi jälleen - uusi karttasovellus auttaa löytämään reitit ja aikataulut

Vaasan kaupunginkirjasto siirtyy maanantaista 31.8.2020 lähtien talviaukioloaikoihin. Kirjastoauto Rölli palaa reitilleen uusien Runsorin ja Gerbyn pysäkkien myötä. Käyttöön tuleva karttasovellus auttaa löytämään reitit ja aikataulut helposti.

Elokuun lopulla voimaantulevien aikataulujen myötä kirjastoauto Rölli alkaa jälleen liikennöidä eri puolilla kaupunkia. Reitille on lisätty asiakkaiden toivomuksesta uusi pysäkki Runsoriin. Rölli pysähtyy Runsorintiellä torstai-iltaisin klo 17.50. Kirjastoautossa voi käydä jatkossa myös Gerbyssä kahden päiväkodin, Omenalehdon ja Gerby Daghemin, pihassa. Tervajoen koululla torstaisin ollut iltapysäkki lopetetaan vähäisen käytön takia.

Suositun kirjastoauton asiakkaita kehotetaan huolehtimaan turvaväleistä ja vierailemaan Röllissä vain terveenä, sillä kirjastoauton tilat ovat ahtaat.

Helposti uudesta karttasovelluksesta

Kirjastoauto Röllin aikataulu- ja reittitietoja voi nyt tarkastella helppokäyttöisestä karttasovelluksesta. Kartalla näkyvät kunkin päivän kirjastoautopysäkit ja kellonajat. Klikkaamalla pysäkkiä kartalta saa pysäkin tarkemmat tiedot näkyviin. Syksyn aikana sovellukseen tuodaan myös pysäkkien valokuvat kunkin osoitteen kohdalle. Karttasovelluksen on tuottanut Vaasan kaupungin Paikkatietopalvelut.

Tapahtumia rajoitetusti

Syksyn aikana Vaasan kirjastoissa järjestetään jälleen tapahtumia, mutta niihin osallistuvien määrää rajoitetaan. Syksyksi myös kirjastojen näyttelytoiminta käynnistyy.

– Tapahtumissa saattaa olla ennakkoilmoittautuminen ja keräämme myös tapahtumiin osallistuvilta henkilöiltä yhteystiedot mahdollisen tartuntajäljityksen takia. Tietoja säilytetään 14 vuorokautta, kertoo palvelupäällikkö Anna Pakka.

Aukioloajat pysyvät suurimmassa osassa Vaasan kirjastoista samoina kuin kesällä, mutta Sundomin ja Vähänkyrön omatoimikirjastot ovat avoinna viikonloppuisin pidempään, iltayhdeksään saakka. Merikaarron kirjasto on avoinna suppeammin ja sieltä voi ainoastaan noutaa varauksia ja kirjakasseja.

Turvallisesti kirjastoon

Kirjastoissa voi lainata erilaista aineistoa, viettää aikaa sekä käyttää ja varata tiloja, kuten Makerspacea. Pääkirjaston kirjanvaihtohyllyyn voi jättää kirjoja ja siitä voi ottaa luettavaa.

Lukupaikkoja on kuitenkin vähennetty, että turvavälit muihin asiakkaisiin säilyvät. Pääkirjaston lastenosaston pelihuone ei ole käytössä toistaiseksi. Myöskään pääkirjastossa olevia soittimia, kuten digipianoa tai sähkökitaraa ei voi käyttää eikä lainata kuulokkeita.

Katso tarkemmat yleisohjeet kirjaston omilta sivuilta: https://kirjasto.vaasa.fi/

Tarkista täältä kirjastoauton aikataulut ja reitit: https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/kirjastoauto/

 

Julkaistu: 31.08.2020