Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Vaasan lyseon lukio

Kirje uusille Vaasan lyseon lukion opiskelijoille

Hyvä Vaasan lyseon lukion uusi opiskelija

Onneksi olkoon! Sinut on valittu Vaasan lyseon lukion opiskelijaksi.

Syksyllä kanssasi aloittaa lukiossamme noin 275 uutta opiskelijaa. Yhdessä ruotsinkielisen lukion kanssa Kampuksellamme opiskelee yhteensä yli tuhat nuorta lukiolaista kahdessa kiinteistössä.

Vaasan lyseon lukiossa opetustarjonta on runsasta ja valinnaisuus laajaa. Lukiossamme on tarjolla noin 900 kurssia, joista opiskelija voi valita oman painotuksensa mukaisesti. Kursseja voi suorittaa myös mm. aikuislukiossa, Vasa Gymnasiumissa, Vasa Övningsskolanissa (IB-kursseja), Vaasan yliopistossa ja Turun yliopistossa.

Erityisen suosittuja kursseja ovat esim. kansainvälisyyskurssit. Parhaimmillaan noin 170 opiskelijaamme osallistuu lukuvuoden aikana niiden myötä ulkomaille suuntautuneisiin leirikouluihin. Myös vieraiden kielten opiskeluun on hyvät mahdollisuudet. Jos vieraiden kielten opiskelu ei kuulu suunnitelmiisi, kannustan Sinua silti tutustumaan vaikkapa venäjän, japanin, kiinan, italian, espanjan, saksan tai ranskan kielen alkeisiin. Tulevaisuudessasi vieraan kielen ja kulttuurin tuntemuksella saattaa olla Sinulle arvaamatonta hyötyä. Tarjoamme myös runsaan tukipaketin lisä- ja tukiopetusta lukion aloittaville mm. matematiikassa ja kielissä, jotta lukio-opiskelujen aloittaminen olisi mahdollisimman menestyksekästä.

Lukio-opiskelu tarjoaa enemmän vapautta kuin opiskelu peruskoulussa, mutta vaatii samalla vahvaa vastuunottoa omista valinnoista. Siksi opintojen huolellisella suunnittelulla heti opintojen alkuvaiheessa on suuri merkitys. Tässä suunnittelussa opiskelijaa auttavat ryhmänohjaaja, opinto-ohjaajat, aineenopettajat ja opiskelijatutorit. Koulumme hyvinvointiryhmä antaa tukea tarvittaessa. Lyseossa on oma erityisopettaja, kuraattori ja terveydenhoitaja.

Lukiolainen ei vielä kuulu oppivelvollisuuden piiriin ja siksi hänen tulee hankkia opiskeluvälineensä itse. Oppikirjaluettelo löytyy lukion kotisivuilta. Kannettavan tietokoneen hankintaan löytyy ohje tämän kirjeen liitteenä.

Lukiossamme opiskelijat tarvitsevat kuvallisen henkilökortin. Korttia tarvitset henkilöllisyytesi todistamiseksi mm. kokeissa ja ylioppilaskirjoituksissa. Henkilökortiksi kelpaa poliisilta saatavan henkilökortin ohella mm. lukiolaisten liiton kuvallinen jäsenkortti, jolla saat erilaisia etuisuuksia.

Tapaamme 13.8.2020 lukiomme lukukauden avajaisissa. Epidemiatilanteen vuoksi ensimmäisen päivän ohjelma tarkentuu elokuun alkupuolella. Seuraa lukion kotisivuja lisätietojen saamiseksi http://lyseo.vaasa.fi/

”Tule itsenäsi osaksi meitä – matkalla mahdollisuuksien maailmaan”

Tervetuloa!

Jaakko Perttu

Vaasan lyseon lukion rehtori

Julkaistu: 16.06.2020