Ohita valikko
Vaalea rakennus osoitteessa Kirkkopuistikko 23

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Klaara muuttaa osoitteeseen Kirkkopuistikko 23

Julkaistu: 8.10.2021

Nuorisoasema Klaara muuttaa 18.-20.10. osoitteeseen Kirkkopuistikko 23, joka sijaitsee lähes vastapäätä nykyisiä tiloja. Uudet tilat ovat yhdessä kerroksessa ja palvelevat nykyisiä tiloja paremmin, sillä palvelun tarve nuorten sekä aikuisten mielenterveyspalveluihin ja asiakasmäärät ovat kasvaneet jopa viidenneksellä viime keväänä.

Muuton aikana maanantaista keskiviikkoon 18.-20.10.2021 ei ole asiakasvastaanottoa ja puhelinliikenne on suljettuna. Voit olla yhteydessä 18.-20.10. välisenä aikana nuorisoasema Klaaraan sähköpostitse nuorisoasema@vaasa.fi tai sähköisen asioinnin kautta osoitteessa www.vaasa.fi/klaara. Muuton jälkeen Klaaran toiminta jatkuu normaalisti torstaista 21.10. eteenpäin uusissa tiloissa. Puhelinnumerot pysyvät ennallaan.

– Muutto tuli ajankohtaiseksi, kun tilat Kirkkopuistikko 23:ssa vapautuivat, ja nykyiset tilat Kirkkopuistikko 28:ssa ovat jäämässä ahtaiksi henkilökunnan määrän kasvaessa. Nykyiset tilat ovat palvelleet Klaaraa hienosti 20 vuoden ajan, kertoo palveluyksikön johtaja Jaana Kurki.

Asiakasmäärien nousuun on vastattu uusilla työntekijöillä, päättäjien myötävaikutuksella

Palvelun tarve nuorten sekä aikuisten mielenterveyspalveluihin on pysynyt tasaisena useiden vuosien ajan, mutta keväällä 2021 tarve kysynnälle lähti kasvamaan jopa viidenneksellä edellisvuoteen verrattuna.

– Huomasimme, että henkilöstöresurssit asiakkaiden tarpeisiin nähden olivat riittämättömät. Tämä näkyi kasvavina asiakasmäärinä, hoidon aloituksen viivästymisenä sekä asiakkaiden käyntivälien pidentymisenä. Onneksi saimme apua päättäjiltä tilanteen parantamiseksi, vahvistaa Kurki.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 18.5.2021 käsiteltiin lisämäärärahaesitys määräaikaisten sairaanhoitajan tai sosiaaliohjaajan palkkaamiseksi Nuorisoasema Klaaraan sekä Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisonttiin, yksi työntekijä/yksikkö. Päätöksentekoa tuki tieto valtionavustusten kohdentamisesta mielenterveystyöhön. Esitys eteni 31.5.2021 kaupunginhallitukseen sekä 14.6.2021 kaupunginvaltuustoon, ja esitys hyväksyttiin.

– Nopean päätöksenteon jälkeen myös rekrytointiprosessi onnistui todella hienosti ja saimme erinomaiset työntekijät vahvistukseksi nuorten ja aikuisten mielenterveyspalveluihin. Kokonaisuudessaan prosessi oli varsin nopea ja osoitti viranomaisten sekä poliittisten päätöksentekijöiden yhteistyön sekä yhteisten arvojen merkityksen. Mielenterveys tahdotaan nähdä yhteisenä voimavarana ja yksilöiden perustana hyvään elämään, kiittää Kurki ilahtuneena.

Nuorisoasema Klaara