Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Korona-altistumisia vaasalaisissa oppilaitoksissa

Julkaistu: 12.2.2021

Sekä Vaasan lyseon lukiossa, Vamian Sampo-kampuksella, Vamian Hansa-kampuksella että Vasa gymnasiumilla on todettu koronavirustartunnalle altistumisia. Yhteensä karanteeniin on tapausten johdosta asetettu 47 henkilöä.

Vaasan lyseon lukiossa on todettu yksi koronavirustartunta ja tartunnalle 5.2. koetilanteessa altistuneeksi kartoitettiin 15 henkilöä. Heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

– Lyseon tiloissa ei altistumisista huolimatta ole tietoni mukaan vuoden aikana tapahtunut yhtään tartuntaa. Oppilaitos on pysynyt turvallisena paikkana opiskella ja tavata toisia nuoria. Tästä kuuluu kiitos kaikille. Maskien käyttö ja hyvä käsihygienia ovat olleet tehokas epidemian torjuntatoimi, sanoo Vaasan lyseon lukion rehtori Jaakko Perttu.

Kahdella Vamian opiskelijalla tartunta

Kahdella Vamian opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Toinen opiskelijoista on asioinut Sampo-kampuksen tiloissa ja toinen sekä Hansa-kampuksen että Vasa gymnasiumin tiloissa.

Jäljitystyössä selvisi, että altistuneita on kahden tapauksen johdosta yhteensä 32. Heidät on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Vamian ruokaloissa Matilda ja Appetito tiistaina 9.2. klo 10.45-11.15 asioineet ovat saattaneet altistua koronavirustartunnalle. Heitä pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli oireita ilmenee.