Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Koronarokotukset laajenevat 12–15-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville vaasalaisille

Julkaistu: 23.6.2021

Päivitetty: 13.7.2021

Ajanvaraus aukeaa 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille torstaina 24.6.2021 klo 12.00. Perussairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 12–15-vuotiaat rokotetaan samoin periaattein kuin 16 vuotta täyttäneet riskiryhmiin kuuluvat. Riskiryhmät ovat samat kuin THL:n 16 vuotta täyttäneille listaamat.

Riskiryhmät löytyvät THL:n sivuilta. Kaikkien 16 vuotta täyttäneiden vaasalaisten maksuttomat koronarokotukset jatkuvat.

Suosittelemme käyttämään sähköistä ajanvarausta. Varaa aika koronarokotukseen osoitteesta: https://sote.easiointi.fi/fi/web/vaasa-te

15 vuotta täyttänyt voi itse varata ajan sähköisesti, mikäli hänellä on käytössään henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne, muussa tapauksessa aika varataan puhelimitse. Varattavia rokotusaikoja avataan vaiheittain useana päivänä viikossa.

Vanhemmat voivat varata koronarokotusajan riskiryhmään kuuluvalle 12–14-vuotiaalle lapselle sähköisesti.

Lapsen puolesta asioiminen:

Huom! Huomaathan vaihtaa lapsen puolesta asioidessa lapsesi asiakkaaksi!

  • Valitse asiointipalvelun oikeasta ylänurkasta oman nimesi (puhelimella ihmishahmo sivun oikeassa ylänurkassa), jolloin aukeaa valikko, josta valitset: Hae valtuudet Suomi.fi -palvelusta:
  • Valitse tämän jälkeen lapsi, jonka puolesta haluat asioida ja siirry ajanvaraukseen.

Katso tarkemmat ohjeet.

Rokotusajan voi varata myös puhelimitse:

  • ma-to klo 9–15, pe klo 9–14 puh. 040 665 0709 ja 040 679 0680
  • Vähänkyrön terveysasema ma-pe klo 9–12 puh. 040 537 6453

Ethän tule flunssaisena vastaanotolle. Rokotus annetaan olkavarteen, huomioi tämä pukeutumisessa. Saavu vastaanotolle 5 minuuttia ennen vastaanottoaikaa ja poistu aulasta 15 minuuttia rokottamisen jälkeen.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Lisätietoja: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset