Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Koronatartunnan saanut on asioinut vaasalaisessa ravintolassa

Julkaistu: 16.9.2020

Päivitetty: 18.9.2020

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa ravintola Niskassa tiistaina 15.9. illalla noin klo 17.30-19.00 välisenä aikana ja käynyt Raippaluodon Salessa hieman klo 19 jälkeen.

Päivitetty 18.9.2020

Näissä paikoissa mainittuina aikoina asioineita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle koronatestauksen järjestämistä varten, jos heille lähimmän kahden viikon aikana kehittyy hengitystieinfektion oireita kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua.

Tartunnansaanut henkilö on hyväkuntoisena kotihoidossa eristyksessä ja altistuneiden selvittäminen on työn alla.

Terveysasemat:
Gerbyn terveysasema puh. 06 325 1711
Kirkkopuistikon terveysasema puh. 06 325 1666
Ristinummen terveysasema puh. 06 325 1691
Tammikaivon terveysasema puh. 06 325 1703 ja 06 325 1770
Vähänkyrön terveysasema puh. 06 325 8500

Tietoa koronaviruksesta

***

Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote 18.9.2020:

Sairaalan työntekijän tartunnalle altistunut 8 potilasta – lisäksi sairaanhoitopiirissä on perjantaina todettu kaksi uutta tartuntaa

Vaasan sairaanhoitopiirissä on perjantaina 18.9. todettu kaksi uutta tartuntatapausta. Kaksi uutta tartuntaa eivät liity eilen ja keskiviikkona uutisoituihin tartuntoihin, jotka todettiin Vaasan keskussairaalan työntekijällä ja harjoittelijalla.

Yhteensä tartuntojen lukumäärä on nyt perjantaina saatujen tietojen mukaan 86 kappaletta. Tilannekuvassa nettisivuilla lukee vielä aamulla saatu lukumäärä. Tilannekuva päivitetään aina aamulla todettujen tietojen mukaan, jotta luvuissa ei tapahdu sekaannuksia.

Torstaina todettiin keskussairaalan työntekijällä koronavirustartunta ja selvitettiin mahdollisesti tartunnalle altistuneet henkilöt. Selvityksissä ilmeni, että aikaisemmin todettujen 13 altistuneen työntekijän lisäksi 8 potilasta on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

– Kaikki altistuneet, sekä potilaat että työntekijät on asetettu karanteeniin. Kaikki altistuneet ovat tällä hetkellä oireettomia, kertoo infektioylilääkäri Juha Salonen.

Kaksi tartuntaa ulkomailta saapuneilla

Perjantaina 18.9. tuli myös tieto kahdesta koronavirustartunnasta henkilöillä, jotka ovat tulleet Suomeen ulkomailta ja asuvat Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Tartunnat on todettu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Altistuneet on määritetty ja heidät on asetettu karanteeniin.

***

Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote samasta tartunnasta 17.9.2020 klo 15.40:

Yksi positiivinen tulos todettu henkilökunnan pikatestauksissa torstaina

Keskiviikkona 16.9. todettiin Vaasan keskussairaalassa harjoittelussa olevalla henkilöllä koronavirustartunta. Sen johdosta on torstain 17.9. aikana selvitetty tarkemmin altistuneiden määrää ja otettu pikatestejä tartunnalle altistuneilta henkilöiltä. Torstaina iltapäivällä varmistui yksi positiivinen tulos henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä. Altistuneiden määrä on 13 henkilöä. Osoitusta potilaiden altistumisesta ei ole todettu. Selvitystä mahdollisista altistumisista jatketaan edelleen.

***

Vaasan sairaanhoitopiirin tiedote samasta tartunnasta 17.9.2020 klo 10.43:

Koronavirustartunta Vaasan keskussairaalan henkilökunnassa – altistuneita selvitetään

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö suorittaa opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua Vaasan keskussairaalassa. Henkilö on kotoisin toisen sairaanhoitopiirin alueelta, josta ilmoitettiin keskiviikkona 16.9. Vaasan keskussairaalaan henkilön mahdollisesta koronavirusaltistumisesta.

– Ilmoituksen jälkeen henkilö testattiin pikatestillä, joka osoittautui positiiviseksi. Testatessa henkilö itse oli täysin oireeton, kertoo Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen.

Koronavirustartunnalle altistuneiden määrää selvitetään parhaillaan Vaasan keskussairaalassa. Tähän mennessä altistuneita on 12 henkilöä, jotka on asetettu karanteeniin. Potilaiden läheisyydessä harjoitteluaan tekevä henkilö on käyttänyt ohjeiden mukaisesti kirurgista suu-nenäsuojusta. Tämän hetkisen tiedon mukaan potilaita ei ole altistunut. Selvitystyö altistuneiden jäljittämiseksi jatkuu edelleen.