Ohita valikko
Tyttö koulussa

Artikkelin kategoriat: Arkisto Uutiset

Koronavirusoireinen lapsi koulussa tai varhaiskasvatuksessa

Julkaistu: 5.2.2021

Päivitetty: 15.2.2021

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen vahvan suosituksen mukaan hengitysvirusoireinen lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen saatuaan negatiivisen koronatestituloksen ja on sen lisäksi ollut 1-2 päivää oireeton.

Päivitetty 15.2.2021

Jos lapsella on hengitystievirusinfektioon ja siis myös koronavirustulehdukseen sopivia oireita (kuten nuhaa, kurkkukipua, yskää, kuumetta), pyydetään huoltajaa ottamaan puhelimitse yhteys omalle terveysasemalle hoidon tarpeen arviota ja koronatestauksen järjestämistä varten.

Lapsi hoidetaan kotona, kunnes koronatestin tulos osoittautuu negatiiviseksi ja lapsi on ollut oireeton 1-2 päivän ajan. Jos lapsen yleisvointi heikkenee, vanhemmat ottavat yhteyttä arkisin omalle terveysasemalle ja iltaisin, öisin ja viikonloppuisin keskussairaalan päivystykseen.

Koulu tai varhaiskasvatus ei voi vaatia todistusta negatiivisesta testistä. Kyseessä on vahva suositus siitä, että hengitystieoireinen lapsi käy koronatestissä.

Terveet perheenjäsenet voivat käydä työssä, koulussa ja harrastuksissa rajoituksetta. Oireisten perheenjäsenten on pysyttävä kotona, kunnes testitulos valmistuu.

Jos lapsi sairastuu päiväkoti- tai koulupäivän aikana, huoltajille ilmoitetaan ja lapsi noudetaan kotihoitoon.

Koronavirusta torjutaan hyvällä käsihygienialla, vähentämällä sosiaalisia kontakteja, huolehtimalla turvaväleistä ja suu-nenäsuojuksen käytöllä (maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä).

THL: Lapset ja koronavirus