Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Koronavirustartunnan saanut henkilö Vaasa-opiston kurssilla

Julkaistu: 20.10.2020

Vaasa-opiston aikuisten perusopetuksen opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Huolellisen kasvomaskin käytön ansiosta opiskelija on voinut altistaa opiskelutovereitaan tai henkilökuntaa vain ruokaillessaan Merenkurkun koulun ruokalassa 12. ja 13.10. klo 12.30-13.10. Ruokasalissa ei ole ollut samaan aikaan Merenkurkun koulun oppilaita eikä opettajia.

– Ruokasalissa on ollut samaa aikaan koronapositiiviseksi todetun henkilön kanssa muitakin Vaasa-opiston aikuisopiskelijoita. Tämän takia ruokasalissa samaan aikaan olleita pyydetään seuraamaan tarkasti mahdollisia hengitystieinfektion oireita kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua ja ottamaan tarvittaessa yhteyttä omaan terveyskeskukseen koronatestauksen järjestämistä varten. Oireita on seurattava kymmenen päivän ajan mahdollisesta altistumisesta eli 21. tai 22.10. saakka, kertoo Vaasa opiston rehtori Sannasirkku Autio.

Vaasa-opiston aikuisten perusopetuksen opiskelijoille on tiedotettu mahdollisesta altistumisesta ruokasalissa. Kaikki opiskelijat ovat tällä hetkellä etäopetuksessa.

Myös Merenkurkun koulun henkilökuntaa ja huoltajia on tiedotettu asiasta, vaikka altistumista heille ei ole tapahtunut.