Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Koronavirustartunta todettiin 23.7. Ruukinkartanossa – 3.8. takaisin normaaliin toimintaan

Julkaistu: 26.7.2021

Päivitetty: 3.8.2021

Ikäihmisten palveluasumisen yksikössä Ruukinkartanossa todettiin 23.7. yksi koronavirustartunta. Altistuneita on yhteensä 19, joista 11 ovat henkilökuntaan kuuluvia ja 8 ovat asukkaita. Ruukinkartanossa on tällä hetkellä vierailukielto 3.8.2021 saakka edellyttäen, että jatkotartuntoja ei todeta.

Päivitetty tilanne 3.8.2021:

– Koronaviruksen jatkotartuntoja ei onneksemme tullut, joten olemme palanneet normaaliin toimintaan tänään 3.8.2021. Samoin vierailukielto on nyt päättynyt, kertoo koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback.

***

Altistuneet ovat pääosin tiedossa. 11 työntekijää on asetettu karanteeniin ja 8 asukasta on asetettu eristykseen eli heitä hoidetaan heidän omissa huoneissaan.

– Tällä hetkellä altistuneilla ei ole todettu koronavirustartuntaan sopivia oireita, mutta heitä tarkkaillaan tiiviisti. Jos oireita ilmenee, testaamme heidät viipymättä, kertoo koti- ja laitoshoidon ylilääkäri Markus Råback.

Ruukinkartanossa on useita pienkoteja ja henkilökuntaan kuuluvat työskentelevät ja liikkuvat myös muissa yksikön pienkodeissa, siksi Ruukinkartanoon on kokonaisuudessaan asetettu vierailukielto 3.8.2021 asti, mikäli jatkotartuntoja ei todeta.

Korvaavaa henkilöstöä on saatu yksikköön, joten toiminta ja palvelut jatkuvat normaalisti.

Lyhytaikainen hoito järjestetään muulla tavoin

Ruukinkartanon lyhytaikaishoitoon ei voida ottaa uusia asiakkaita tällä hetkellä. Asiaa tarkistetaan uudelleen 2.8.2021 alkavalla viikolla.

– Hoitoon tulossa olleiden omaisia tavoitetaan parhaillaan. Lyhytaikaisen hoidon asiakkaille pyritään järjestämään hoito kaupungin muissa yksiköissä, jos hoitoa ei voi muilla keinoilla järjestää asiakkaan kotona esimerkiksi omaisten ja kotihoidon turvin, selvittää Råback.

Tietoa koronaviruksesta