Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Vadelmavenepakolainen (2013) | Vaasan kaupunginteatteri

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kulttuurivinkkejä poikkeukselliseen arkeen

Julkaistu: 30.3.2020

Päivitetty: 13.5.2020

Vaasan kulttuuritoimijat tarjoavat uusia tapoja käyttää palveluitaan poikkeusaikana.

Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterin poikkeusajan ohjelmistossa on mm. Runoklubi, jossa näyttelijät lukevat videoilla yleisön lähettämiä runoja sekä opetusvideoita ja jumppaa näyttelijöiden opastuksella.

Poikkeusajan ohjelmiston löydät teatterin kotisivuilta sekä sosiaalisen median kanavista Facebookissa (Facebook-tapahtuma) ja Instagramissa (Instagram stories).

Teatterin ohjelmaa voi kuunnella myös Radio Vaasassa arkisin klo 14.30

Vaasan kaupungin museot

Kuuntele ja katsele makupaloja Pohjanmaan museon kokoelmista museon Facebook-sivulla. Ohjelmassa: 30.4. Kaakaokuppi, 7.5. Posliinikokoelma, 14.5. Netsuke, 21.5 Haarniska, 28.5. Kolikko-kokoelma, 31.5. Suoneniskijä.

Taidenäyttelyyn voi tutustua virtuaalisesti Vaasan kaupungin museoissa. Kuntsin By Nature -näyttely on esiteltynä museon Facebook-sivulla.

Perjantaina 3.4. klo 11-17 voi seurata suoraa lähetystä Kuntsilta, kun taiteilija John Court tulee tekemään näyttelyyn liittyvän performanssin. Seuraa tapahtuman striimausta Facebookissa.

Vaasan kaupungin museot löytyvät myös Instagramissa @vaasankaupunginmuseot.

Kirjastopalvelut

Kirjastolla riittää luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa e-aineistoissa. Verkon valikoimasta löytyy äänikirjoja ja e-kirjoja, elokuvia ja musiikkia, myös iltasatuja lapsille.

Lainataksesi e-aineistoa tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin. Jos kirjastokortti puuttuu, kirjastolla tehdään poikkeusaikana myös tilapäisiä asiakastunnuksia. Lomakkeen voi täyttää osoitteessa: https://kirjasto.vaasa.fi/e-asiakashakemus?culture=fi

Digitalkkari auttaa älylaitteiden kanssa arkisin klo 10-15. Voit soittaa 040 5291325 tai laittaa sähköpostia jari.luopakka@vaasa.fi.

Poistokirjojen jakaminen lopetetaan Aluehallintoviraston tarkennetun ohjeistuksen mukaisesti. Aikaisemmin on ilmoitettu, että pääkirjaston ja Variskan edestä voi hakea poistokirjoja 30.3.-3.4. välisenä aikana.

Seuraa tiedotusta kirjaston kotisivuilla, Facebookissa tai Instagramissa @vaasankaupunginkirjasto.

Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut järjestää mm. virtuaalisia taidepiirejä palvelutaloissa. Ikäihmisille tuotetaan videoina taidetuokioita, joita lähetetään koteihin Alvar-kuvapuhelinpalvelun kautta.

Luvassa on myös musiikkiin ja luontoelokuviin liittyviä videointeja, joita esitetään kulttuuri- ja kirjastopalveluiden Youtube-kanavalla  ja Facebookissa (Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut).

Digitaaliset kulttuuripalvelut löydät koottuna osoitteesta: https://www.vaasa.fi/koe-ja-nae/kulttuuria-vaasassa-ja-seudulla/kulttuuripalvelut/digitaaliset-kulttuuripalvelut/

 

Tietoa koronaviruksesta

Päivitetty 1.4.2020