Ohita valikko
Geotag

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Kustaanlinnan, Tropiclandian ja Isolahden uimarannat uintikiellossa

Kustaanlinnan ja Tropiclandian uimarannat ovat uintikiellossa Escherichia Coli –bakteerirajan ylityksen takia. Isolahden uimaranta on uintikiellossa varatoimenpiteenä.

Vaasan kaupungin ympäristötoimen 12.8. ottamien näytteiden mukaan Escherichia Coli –bakteerin määrä ylittyi Kustaanlinnan ja Tropiclandian uimarannoilla. Rannat ovat tällä hetkellä uintikiellossa.

– Bakteeriylitykset aiheutuvat todennäköisesti viime päivien sateista, joiden seurauksena bakteereja on kulkeutunut hulevesien kautta mereen. Ylitys saattaa johtua myös hanhien oleilusta rantojen läheisyydessä, kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola.

Kantolan mukaan ympäristötoimi ei epäile jätevesivuodolla olevan yhteyttä bakteerirajan ylitykseen.

Isolahden uimaranta on uintikiellossa varatoimenpiteenä Suolistoperäisistä enterokokeista saatujen alustavien tulosten pohjalta.

– Keskiviikkona otettujen lisänäytteiden tulokset valmistuvat perjantaina 16.8., jolloin saamme tietää suolistoperäisten enterokokkien määrän. Näiden kolmen rannan uintikiellot pysyvät voimassa, kunnes enterokokkien määrä tiedetään, Kantola jatkaa.

Uimarannoille on asennettu kieltokyltit sekä tiedotteet aiheesta.

Lisäksi Mansikkasaaren, Hietasaaren ja Top Camping -leirintäalueen uimarannoilla ei toistaiseksi suositella uimista. Lue lisää.

Vaasassa ja Laihialla seurataan uimarantojen (14 kpl) vedenlaatua uimakaudella 15.6. – 31.8.2019. Näytteenottopäivät ovat 24.6., 22.7. ja 12.8.

Julkaistu: 14.08.2019