Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Tyttö koulussa

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen 1-2 oireettoman päivän jälkeen

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen ohjeen mukaan hengitystieoireista kärsinyt lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen 1-2 oireettoman päivän jälkeen.

Koronavirusta torjutaan samoin keinoin kuin tavallisia nuhakuumeita aiheuttavia viruksia.

– Jos lapsi saa hengitystieinfektion oireita (nuhaa, kurkkukipua, yskää, kuumetta), hänet hoidetaan kotona oireenmukaisella hoidolla ja tehostettua hygieniaa noudattaen (aivastamis-, niistämis- ja yskimistekniikka, käsien pesu), kertovat Vaasan kaupungin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Heikki Kaukoranta ja vastaanottopalveluiden ylilääkäri Leena Kettunen.

Jos hengitystie-infektio pitkittyy yli kolme päivää tai ilmaantuu merkkejä esimerkiksi korvatulehduksesta, otetaan puhelimitse yhteys omalle terveysasemalle hoidon tarpeen arviota ja mahdollista koronatestauksen järjestämistä varten.

Lapsi hoidetaan kotona terveeksi asti, ja varhaiskasvatukseen tai kouluun voi palata 1-2 oireettoman päivän jälkeen.

Terveet perheenjäsenet voivat käydä työssä, koulussa ja harrastuksissa rajoituksetta.

Jos lapsi sairastuu päiväkoti- tai koulupäivän aikana, huoltajille ilmoitetaan ja lapsi noudetaan kotihoitoon. Noutamisen kiireellisyys riippuu lapsen voinnista. Muiden altistumisen kannalta parin tunnin viiveellä ei ole merkitystä.

– Meidän kaikkien yhteinen tehtävä on turvata jokaiselle lapselle ja nuorelle sekä varhaiskasvatus- ja opetustyötä tekeville turvallinen varhaiskasvatus- ja kouluympäristö, Kaukoranta ja Kettunen vetoavat.

Julkaistu: 20.08.2020