Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

tyttö ja tabletti

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Lukupelejä lapsille kesäksi – Kirjastosta löytyy kirjavinkkien teokset

Julkaistu: 11.6.2021

Ala- ja yläkouluikäisille on kehitetty lukupelejä tulevaa kesää varten. Vaasan kaupungin kirjasto on ollut mukana pelien suunnittelussa.

Lukupelejä pääsee pelaamaan verkossa 1.6.-31.8.2021. Lukupelejä on kaksi: Lumotun puiston salaisuus on tarkoitettu alakouluikäisille ja Luettu maa yläkouluikäisille.

Lumotun puiston salaisuudessa lapsi pääsee tutustumaan erilaisiin luku- ja kirjavinkkeihin sekä pääsee kuuntelemaan kuunnelmia ja pelaamaan minipelejä. Peliä voi pelata tietokoneella, tabletilla tai kännykällä eikä se vaadi kirjautumista.

Lukupeliä voi pelata suomeksi tai ruotsiksi osoitteessa: www.lumotunpuistonsalaisuus.com

Luettu maa- peli sisältää lukukampanjan sekä somehaasteita. Somehaasteisiin voi osallistua joko yksin tai kaverien kanssa Instagramissa sekä TikTokissa. Kun haaste on suoritettu, voi sen tägätä hastagilla #luettumaa. Luettu maa-haasteella on myös omat kanavat Instagramissa ja TikTokissa nimellä @luettumaa. Kanavilla on katsottavissa esimerkkisuoritukset kaikista haasteista heti kun peli aukeaa 1.6.

Luettu maa toimii tietokoneella, tabletilla tai kännykällä eikä se vaadi kirjautumista. Lukupeliä voi pelata suomeksi tai ruotsiksi osoitteessa www.luettumaa.com

Lukupeli myös paperisena vaihtoehtona

Lumotun puiston salaisuus on saatavissa myös paperimuodossa suomen-, ruotsin-, pohjoissaamen-, englannin-, viron-, venäjän-, ja arabiankielisinä. Lumotun puiston salaisuus on saatavissa myös ääniversiona. Löydät myös Luettu maa -pelin suomen- ja ruotsinkielisenä paperiversiona.

Voit tulostaa lomakkeet kampanjan nettisivuilta tai pyytää niitä kirjastostasi. Jokainen paperisen lukulistan palauttanut palkitaan pienellä palkinnolla. Kaikkien lukulistan palauttaneiden kesken arvotaan vielä pari isompaa palkintoa

Lisätiedot: Informaatikko Minna Rinta-Valkama, +358 6 325 3546