Ohita valikko
Wasaline steel cutting -seremonia 16.9.2019

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Merenkurkun uuden aluksen rakentaminen alkoi

Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen tulevan uuden aluksen rakentaminen aloitettiin tänään 16.9. Rauma Marine Constructions –telakalla perinteisellä teräksen leikkaus -seremonialla.

Vaasan ja Uumajan kaupunkien perustama Kvarken Link –yhtiö omistaa uuden aluksen, jossa on tilaa 800 matkustajalle sekä kuormakapasiteettiä rekoille 1 500 kaistametriä. Uusi alus korvaa nykyisen Wasa Express -aluksen keväällä 2021.

– Olen erittäin iloinen, että saan osallistua tähän historialliseen hetkeen. Tämän virstanpylvään takana on todella paljon työtä ja haluankin kiittää kaikkia projektiin osallistuneita, sanoo Kvarken Linkin hallituksen puheenjohtaja, Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Maailman ympäristöystävällisin alus

Vaasan ja Uumajan väliä liikennöivä matkustaja-autolautasta tulee maailman ympäristöystävällisin RoPax-alus. Aluksessa on akkutoiminen hybridisähköjärjestelmä ja neljä erittäin tehokasta Wärtsilä 31DF -moottoria, jotka toimivat sekä nesteytetyllä maakaasulla että biokaasulla. Uuden tekniikan ansiosta hiilidioksidipäästöt laskevat 50 prosenttia nykyiseen alukseen verrattuna.

– Aluksemme on jotain ainutlaatuista. Se edustaa tämän päivän edistyksellisintä ja luotettavinta tekniikkaa. Se on ympäristöystävällisin tällä hetkellä rakenteilla oleva matkustajia ja rahtia kuljettava alus, korostaa Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg.

Aluksen kauppahinta on noin 120 miljoonaa euroa.

Wasaline uusi alus

Julkaistu: 16.09.2019