Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

lapsi

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Mökkikesässä mukavaa ohjelmaa lapsiperheille kirjastojen pihoissa

Julkaistu: 11.6.2021

Mökkikesässä on lapsiperheille suunnattua ohjelmaa ja lasten sisustamia pikkumökkejä erilaisine tarinoineen. Toimintaa järjestetään viikoittain pääkirjaston, Palosaaren kirjaston ja Vähänkyrön kirjaston pihoissa 16.6.–6.8.2021.

Mökkikesä on uusi tapahtuma lapsiperheille. Kolmen kirjaston pihassa aamupäivisin 16.6.–6.8.2021 järjestettävä tapahtuma kestää tunnin, klo 10-11. Keskiviikkoisin ollaan pääkirjastossa, torstaisin Vähänkyrön kirjastossa ja perjantaisin Palosaaren kirjastossa. Sateella tapahtuma on sisätiloissa.

Eri kerroilla voi esimerkiksi osallistua satujoogaan, kamerakynäseikkailuun ja perhesuunnistukseen tai maalata ja leikkiä perinneleikkejä, kuunnella satuja tai kesäartistien esittämää musiikkia.

– Paikalla voi piipahtaa tai jäädä koko ajaksi, ottaa oman viltin mukaan sekä nauttia yhdessä mukavasta tunnelmasta, kertoo kulttuuripedagogi Sanna Asikainen Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Mökkikesän ohjelma on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Lasten toivotaan osallistuvan ohjelmaan oman aikuisen kanssa. Mökkikesällä on sekä avajaiset että päättäjäiset eri kirjastoissa.

Katso Mökkikesän ohjelma 

Vaasalaislapset tarinoivat ja sisustivat pikkumökkejä

Kirjastojen pihoille on pystytetty nukkekotien kokoisia mökkejä, joita ovat sisustaneet ja koristelleet vaasalaiset perheet ja päiväkotilapset. He ovat myös keksineet erilaisia tarinoita mökeistä ja niiden asukkaista.

Lyhyitä tarinoita voi kuunnella esimerkiksi puhelimella QR-koodin avulla tai ne voi käydä lukemassa mökeistä, jotka ovat kirjastojen pihoissa kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun saakka.

Kuuntele Mökkikesä-tarinat 

Yhteistyössä tehty tapahtuma

Mökkikesä on monen tahon yhdessä järjestämä tapahtuma. Ohjelmaa tuottavat kaupungin toimijoista kirjasto- ja kulttuuripalvelut, perhekeskus, varhaisen tuen perhetyö Peppi ja terveydenedistämisyksikkö. Lisäksi mukana ovat 4H, Liikenneturva, Palosaaren asukasyhdistys ja Palosaaren Pisarat, sekä viululähettiläs Satu Sundén.

Kokonaisuudesta vastaavat Vaasan kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelut, perhekeskus ja varhaisen tuen perhetyö Peppi, työllistämispalvelut ja kaupungin ylläpitämä kuntouttavan työtoiminnan yksikkö Noste – Flyt sekä viheralueyksikkö.

Toiminnassa noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoitteita ja koronaohjeita. Ohjelmaan ei voi osallistua, jos lapsella tai perheen jäsenellä on hengitystiesairauden oireita. Koronan riskiryhmiin kuuluville ei suositella ohjelmaan osallistumista terveyssyistä.