Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

Kuntsin modernin taiteen museon veistospuisto, Sibylla veistos, Laila Pullinen.

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Museoiden kesän näyttelyitä siirretään ensi vuodelle

Julkaistu: 6.4.2020

Vaasan kaupungin museot ovat suljettuina 13.5.2020 saakka koronaviruksen leviämisen estämiseksi tehtyjen hallituksen rajoitustoimien mukaisesti. Tämän vuoksi osa tulevan kesän näyttelyistä siirretään vuodelle 2021.

Siirtyvät näyttelyt ovat Kuntsin kokoelmaa esittävä juhlavuoden näyttely ja Pohjanmaan museoon suunniteltu Huvilaelämää – Villalivet.

Taidehallin näyttelyistä Jan-Erik Anderssonin näyttely siirtyy esitettäväksi Pohjanmaan museoon ensi vuoden puolella. Myös Filmverkstadenin 10-vuotisnäyttelyn suhteen on luvassa muutoksia.

– Näyttelyiden eteen on tehty paljon työtä, joten olisi suuri harmi, jos sulku lyhentäisi niiden esilläoloaikaa merkittävästi. Näyttelyitä ei voi jatkaa syksyyn päin, sillä vastaan tulevat ulkopuolisten kanssa tehdyt sopimukset, kertoo museotoimenjohtaja Elina Bonelius.

Näyttelyt kuitenkin valmistellaan julkaisukuntoon suunnitellun aikataulun mukaisesti. Museo ilmoittaa uudet päivämäärät myöhemmin osana vuoden 2021 näyttelyohjelmaa.

Nykyisen näyttelyohjelman mukaisesti edelleen toteutuisivat kesänäyttelyt Tikanojan taidekodissa. Ne ovat Suomen taiteen kultakauden teoksia esittelevä Poppelikuja ja muita teoksia Emil Aaltosen kokoelmasta sekä vaasalaisista keräilijöistä koottu valokuvanäyttely Keräilijällä kylässä.

Kun museot saavat luvan avata ovensa, jatkaa Kuntsin modernin taiteen museossa luontoa nykytaiteen keinoin tarkasteleva By Nature –näyttely. Avoinna olisivat myös Pohjanmaan museo ja Vanhan Vaasan museo.

– Kesän jälkeen viimeistään tilanne on toivon mukaan normalisoitunut, mutta sitä ennen muutokset ovat edelleen mahdollisia, toteaa Bonelius.

 

Tietoa koronaviruksesta