Ohita valikko
Senjor Nettipiste

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nettineuvonnan avulla hyväksi googlaajaksi

Ikäihmisten nettiohjaustunnilla hoidetaan pankkiasioita, tutustutaan sosiaaliseen mediaan sekä vaihdetaan kuulumisia. Vaasan kaupungin tarjoama maksuton palvelu, nettipiste Senjor tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa kaikille yli 65–vuotiaille vaasalaisille.

Vuorikeskuksessa sijaitsevassa neuvonnassa käydään läpi tietokoneen, tabletin, kännykän ja netin käyttöön liittyviä asioita asiakkaan toiveiden mukaan.

Veli vinkkasi Juha Pentti Toloselle, 78, nettiohjaustunneista. Nettipisteessä Tolonen on opetellut muun muassa tekstiohjelman käyttöä ja tulostamista sekä tehnyt oman tilin Twitteriin. Tietokoneella hän lukee usein uutisia ja kirjoittaa tekstejä.

– Netistä löytyy helposti uutiset ja valtava määrä tietoa. Olenkin oppinut hyväksi googlettajaksi, Tolonen iloitsee.

Tolonen on huolissaan siitä, että älylaitteet ja verkkoon siirtyvät palvelut hankaloittavat ikäihmisten arkea.

– Ikääntyvä väestö jää helposti digitalisaation ulkopuolelle. Ihmisten pitäisi rohkeasti kysyä ja hankkia apua laitteiden käyttämiseen, Tolonen rohkaisee.

Vapaaehtoistyöntekijät apuna

Nettipisteellä ohjaajina toimivat palvelusihteeri sekä Ikäkeskuksen vapaaehtoistyöntekijät. Mukaan voi ottaa oman laitteen tai käyttää nettipisteen tietokonetta ja tulostinta.

Nettipisteen ohjaajana toimivan vapaaehtoistyöntekijän Jussi Perttola kertoo, että neuvoja kaivataan usein viranomaispalveluiden, kuten pankki- tai veroasioiden hoitamiseen sekä sähköpostin ja eri laitteiden käyttöön liittyvissä asioissa.

– Myös suoratoistopalvelut, kuten Yle Areena sekä sosiaalisen median kanavat Facebook ja Twitter kiinnostavat ikäihmisiä.

Perttola on toiminut Nettipisteen vapaaehtoisena ohjaajana jo lähes kymmenen vuotta. Ohjaustunneilla hän iloitsee toisten auttamisesta ja yhdessäolosta.

– On hienoa, kun ohjattava alkaa pärjätä omillaan opitun asian kanssa. Parasta työssä on kuitenkin yhdessäolo ja ihmisten kanssa rupattelu, kuvailee Perttola.

Varaa aika:

• puh. 040 559 5298
• camilla.stenman@vaasa.fi
• Aikoja on saatavilla arkisin klo 8-16

Nettipiste sijaitsee Vuorikeskuksessa (Vuorikatu 2-4). Opetusta on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Myös Vaasan pääkirjastossa sekä osassa lähikirjastoista on tarjolla digitalkkarin neuvontapiste, josta voi pyytää apua tietokoneen tai laitteiden käytössä.

 

Julkaistu: 25.10.2019