Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

nuori

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Nuoret kirjoittavat koronapäiväkirjaa: lue, mitä kuuluu Jesselle, Lauralle, Ellenille ja Sonjalle!

Neljä vaasalaista nuorta kirjoittaa joka arkipäivä omia kuulumisiaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen ajalta.

Coronadiaries-blogikirjoitukset löydät täältä!

Päiväkirjamerkinnät löytyvät Youngvaasa-blogista, joka on vaasalaisten nuorten oma blogi. Toiminta on osa Vaasan kaupungin nuorten tieto- ja neuvontapalvelu Reimarin palveluja.

Päiväkirjaa kirjoittavat vuorotellen 14-vuotias Ellen Norrback, 15-vuotias Jesse Kurunsaari, 17-vuotias Laura Nieminen ja 26-vuotias Sonja Ahola.

– Koronapäiväkirjan kirjoittaminen on ollut tosi kivaa. Nyt kun on tällainen poikkeuksellinen aika käsillä, niin tuntuu että päässä pyörii vielä tavallista enemmän ajatuksia, joita haluaa jakaa muiden kanssa, kertoo lukiota käyvä Laura Nieminen.

Hänen mukaansa koronapäiväkirjat sopii luettavaksi lähes kenelle tahansa.

– Itse kirjoitan aika perinteiseen päiväkirjatyyliin mun tämän hetkisestä lukioarjesta ja siitä, mitä teen päivisin, liittäen juttuun jonkun mielessä pyörineen ”syvällisemmän” ajatuksen, Laura kuvailee.

Uskoa tulevaan

Jesse Kurunsaari kirjoittaa esimerkiksi etäopiskelusta, liikunnan merkityksestä, unelmista, sosiaalisista suhteista ja opiskelutekniikoista.

– Kaikki nuoret ovat samassa tilanteessa korona-aikana. Uskon luominen tulevaan ja kriisin jälkeiseen aikaan on minusta tärkeää. Toivon, että lukijat saisivat kirjoituksistani inspiraatiota omaan elämäänsä, Jesse pohtii.

Ellen Norrback haluaa motivoida erityisesti nuoria kirjoittamalla päiväkirjaan.

– Sisällä pysyminen ja sosiaalisten kontaktien välttäminen on tosi tärkeää myös silloin, kun olemme matkalla parempaan suuntaan, Ellen painottaa.

Julkaistu: 24.04.2020